Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hokejisté Zlína, Vítkovic a Olomouce začali přípravu na ledě i s posilami

Léto vrcholí, ale extraligoví hokejisté už startují přípravu na novou sezonu. Po čtrnáctidenní dovolené nastoupili na led hráči Zlína a brusle už nazuli i hokejisté Vítkovic a Olomouce.

Zlín má Němce a udržel i Žižku

Zlínský trenér Robert Svoboda měl k dispozici kompletní tým i s letními posilami, včetně mistra světa z roku 2010, sedmatřicetiletého obránce Ondřeje Němce, který uplynulou sezonu hrál v Kometě a na Spartě. Tým by měl vyztužit i slovenský obránce Peter Trška z Vítkovic či útočníci Tomáš Mikúš z Karlových Varů a Darek Hejcman z Přerova. Smlouvu prodloužil o rok také veterán Tomáš Žižka.

Podle Svobody je kádr třináctého celku uplynulé sezony prakticky kompletní. "Kdyby přišel útočník s potenciálem třiceti kanadských bodů za sezonu, tak bychom ho brali," řekl na setkání s novináři.

"V letní přípravě jsme se vyvarovali veškerých zdravotních problémů, teď jsme kompletní a v pořádku," řekl Svoboda s odkazem na nebývale velkou jarní marodku, která komplikovala dohrání extraligy.

Podle něj teď přichází čas na pilování souhry a tvorbu nových pětek. Zlín sehraje během léta sedm přípravných utkání a do extraligy vstoupí 10. září domácím duelem s Litvínovem.

Vítkovice zkoušejí Lehtonena

V kompletním složení i se všemi posilami se sešli na startu společné přípravy na ledě hokejisté Vítkovic. Jediným hráčem, který se připojí později, je třiatřicetiletý kanadský obránce Jesse Dudas, jenž je v Ostravě prozatím na zkoušce.

Další posily na ledě nechyběly: gólman Aleš Stezka (Havířov), Roberts Bukarts (Dynamo Riga), Karel Plášil (České Budějovice), Jakub Stehlík (Znojmo), Rostislav Marosz (Kladno), Petr Chlán (Prostějov) a Radovan Bondra (Zvolen).

Na zkoušce je ve Vítkovicích také finský útočník Mikko Lehtonen, který uplynulou sezonu vynechal. "Nemáme co ztratit. Je to zkušený pravák, dostali jsme na něj doporučení, proskautovali jsme si ho, ale uvidíme v tréninku a zápasech," podotkl vítkovický trenér Miloš Holaň, který má momentálně na soupisce i s dorostenci 31 hráčů.

Další větší změny se už ve Vítkovicích nechystají. "Takhle to máme složeno a takhle s tím půjdeme do sezony," řekl Holaň.

První přípravné utkání odehrají Vítkovičtí 3. srpna doma proti Pardubicím.

Je nám líto, video expirovalo.
Musíme se rychle poznat, hlásí Bukarts po návratu do Vítkovic

Olomouc s Řezníčkem

S jedinou výraznější posilou, kterou je obránce Dalibor Řezníček, který přišel ze Zlína, zahájila přípravu Olomouc.

"Mužstvo je pospolu dlouho. Vždycky přijdou takoví ti dobří kluci, kteří se do toho lehce zasunou. Ví, co tým chce a co to tady v Olomouci obnáší. Asi jsme mužstvo, které ten kádr obměnilo nejméně, určitě máme na čem stavět," uvedl trenér Zdeněk Moták na klubovém webu.

V kádru Hanáků skončil jen útočník Tomáš Gřeš, vedle Řezníčka se do mateřského klubu vrátil z hostování další bek Alex Rašner. V přípravě si místo v sestavě zkusí vybojovat i obránce Lukáš Mareš. "Myslíme si, že kádr máme složený velmi dobře," podotkl Moták, jenž nepředpokládá, že by klub angažoval někoho dalšího. "Musela by to být nějaká bomba," řekl.

Olomouc plánuje sehrát v přípravě osm zápasů, první test čeká Hanáky ve čtvrtek 5. srpna, kdy se představí v Pardubicích. "Máme podobné soupeře jako před rokem. Hradec, Kometa, Pardubice a přibrali jsme Vítkovice, takže máme osm zápasů v předsezonním období. Doufám, že nás to dobře připraví," dodal Moták.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články