Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Nečekaný návrat potvrzen. Krejčí bude hrát extraligu za Olomouc

Po překvapivém konci v NHL se vrací domů. David Krejčí bude po konci v Bostonu Bruins hrát v extralize v dresu Olomouce. Hanáci potvrdili dohodu s pětatřicetiletým centrem na klubovém webu.

David Krejčí
zdroj: Reuters autor: Bob DeChiara

Dres mateřské Olomouce oblékne Krejčí po dvaceti letech. "Je to historická událost. Pro nás, pro město, Olomoucký kraj i pro celou extraligu. David Krejčí je osobnost, kterou extraliga vždy ráda přivítá. Je úžasné, že hráč takového kalibru bude oblékat dres s kohoutem na prsou," uvedl generální manažer klubu Erik Fürst k příchodu hráče, jenž se stane hlavní hvězdou domácí nejvyšší soutěže.

Rodák ze Šternberka Krejčí odehrál v dresu Bostonu během 15 sezon v základní části NHL 962 zápasů, vstřelil 215 branek a přidal 515 asistencí. V play-off nasbíral 124 bodů za 42 gólů a 82 asistencí ve 156 utkáních. V dresu české reprezentace se dvakrát představil na olympijských hrách a třikrát na světových šampionátech.

Jaké novinky se udály v NHL po otevření trhu s volnými hráči? Poslechněte si Hokej fokus podcast:

Z MS 2012 má Krejčí bronz, medaile stejné hodnoty získal dříve také na MS hráčů do 18 i 20 let. Finále Stanleyova poháru si po triumfu v roce 2011 zahrál ještě v letech 2013 a 2019, v obou případech byl ale úspěšnější soupeř. V roce 2013 byl vyhlášen vítězem tradiční domácí ankety Zlatá hokejka.

"Čísla mluví za vše. Je obdivuhodné, co David v NHL dokázal. Každý trenér by takového hráče chtěl mít ve svém týmu. Jsem přesvědčen, že nás svou kvalitou i zkušenostmi posune zase o stupínek výše," prohlásil olomoucký kouč Jan Tomajko.

"Od konce sezony, kdy jsem přemýšlel o své budoucnosti, vyšlo najevo, že musím udělat těžké rozhodnutí pro svou rodinu a pro sebe. V tomto bodě své kariéry a života se musím vrátit do České republiky a hrát před svou rodinou, která se obětovala, aby mi pomohla dosáhnout snů o NHL," vysvětlil Krejčí před pár dny na webu Bruins odchod ze zámoří.

Jedna z nejvýraznějších českých postav v NHL také dopředu avizovala, že touží v případě návratu hájit právě barvy Olomouce. "Chci hrát před svými rodiči, bratrem a přáteli. Chci, aby mé děti žily tam, kde jsem vyrostl, a trávily čas s českými členy rodiny, kteří je mají rádi. A získávaly vzpomínky na celý život," uvedl Krejčí.

Je nám líto, video expirovalo.
Krejčí už se rozhodl: vrátí se do Olomouce
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články