Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Kladno reaguje na příval inkasovaných gólů, Rytíře posílil brankář Godla. Salák nadále vyčkává

Rytíři obdrželi ve čtyřech extraligových duelech už 21 branek, a tak se vedení klubu rozhodlo ke zvýšení konkurence v brankovišti. Kladno se dohodlo na roční smlouvě s gólmanem Denisem Godlou, který odchytal poslední tři sezony ve finské KalPě Kuopio. Premiéru by si mohl odbýt už proti Zlínu.

Denis Godla
zdroj: ČTK/AP autor: Melanie Duchene

"Příchodem Denise jsme chtěli zvýšit konkurenci v našem brankovišti. Bude záležet jen na něm, kdy se bude cítit připravený. Není však vyloučeno, že by mohl odchytat utkání ve Zlíně, ale o tom se ještě v průběhu týdne rozhodneme," řekl klubovému webu trenér a sportovní manažer Kladna David Čermák.

"Cítím se fajn a můj zápasový start je na dobré cestě. Mám kondici i potřebně natrénováno. Pokud trenéři řeknou, abych chytal už o víkendu, budu na to připravený," uvedl Godla.

Nejlepší brankář, neužitečnější hráč a člen All Star týmu mistrovství světa dvacítek z roku 2015 v Kanadě, kde Slovensko získalo bronz, má zkušenosti i z KHL v dresu Slovanu Bratislava. "Čekal jsem na nabídky ze zahraničí. Neřešil jsem, jestli to bude z Finska, Švédska či Česka. Velmi mě těší, že jsem se dohodl s Kladnem. Domluvili jsme se docela rychle, během dvou dní," řekl Godla.

Kladno, které se vrátilo do nejvyšší soutěže po pěti letech, získalo v úvodních čtyřech kolech jediný bod za nedělní domácí prohru s Vítkovicemi 2:3 v prodloužení. Tým hrajícího majitele Jaromíra Jágra je předposlední o bod před Zlínem a inkasoval už 21 branek. Dosavadní kladenská jednička Lukáš Cikánek má průměr 4,95 obdržené branky na zápas a úspěšnost zákroků 86,72 procenta.

Dvojka Adam Brízgala, který naskočil na 36 minut a měl průměr rovných pět inkasovaných gólů a úspěšnost 85 procent, bude nyní vypomáhat prvoligovému Ústí nad Labem. "S týmem stále ještě trénuje Alexander Salák," doplnil Čermák na adresu zkušeného gólmana, který zůstává zatím bez angažmá po konci smlouvy v Jaroslavli v KHL.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články