Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Kladno má první bod a smazalo dvougólovou ztrátu. V prodloužení ale slavily Vítkovice

Už nejsou na nule. Rytíři Kladno doma vybojovali první bod od návratu do extraligy, jenže ve čtvrtém kole doma prohráli s Vítkovicemi 2:3 v prodloužení. Ostravanům vypadl kvůli zranění další důležitý hráč Patrik Zdráhal, ale první útok šlapal i bez něj výborně. Prosadil se Šimon Stránský, Dominik Lakatoš a v prodloužení Roberts Bukarts. Bod Kladnu zachraňoval dvě minuty před koncem Tomáš Redlich.

Jaromír Jágr
zdroj: ČT4 autor: Slavomír Kubeš

"Kladno bylo lepším týmem, my jsme byli silní v defenzivě. Nepouštěli jsme soupeře vždycky, ale ve většině případů do vyložených příležitostí. Přiznávám, že bychom byli rádi i za bod, ale nakonec se štěstí v prodloužení přiklonilo na naši stranu," řekl kouč Vítkovic Jakub Petr.

První třetina začala z obou stran opatrněji. Domácí nechtěli opakovat špatné vstupy do zápasů a ani hosté si nevypracovali žádnou větší příležitost. Byl to především vyrovnaný boj se spoustou soubojů. Největší šance si domácí připravili ke konci třetiny v přesilové hře, kdy nejdříve z úhlu netrefil branku Machač a následně v dobré pozici Stach.

Do druhé části vstoupili aktivněji domácí a vypracovali si několik zajímavých příležitostí. Kladenští poté hrozili především z přesilových her, ale stále se jim nedařilo překonat hostujícího gólmana Svobodu."Zase jsme dostali lekci z proměňování šancí. Myslím si, že jsme jich tam měli zase spoustu. Chybí nám dát první gól. Myslím si, že jsme klidně mohli získat tři body, ale nakonec máme alespoň ten jeden," řekl útočník domácích Tomáš Redlich.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kladno – Vítkovice

Na konci třetiny Středočeši nabídli hostům přesilovou hru pět na tři, největší šanci Malleta zlikvidoval Cikánek.

Hosté si dvojnásobnou početní výhodu přenesli do třetí dvacetiminutovky, nevyužili ji, ale dlouho je to mrzet nemuselo. Ve 42. minutě jim zařídil vedení střelou z úhlu do horního rohu branky Stránský. Domácí si opět vypracovali řadu příležitostí, ale ani jednu neproměnili, a tak ve 49. zvýšil na 2:0 Lakatoš, který využil přesnou Stránského přihrávku.

Domácí ale bojovali a podařilo se jim vyrovnat. Nejprve se v 57. minutě prosadil po nahrávce Stacha od modré čáry Austin a o dvě minuty později překonal Svobodu Redlich a poslal zápas do prodloužení. To však trvalo jen krátce, už v první minutě jej ukončil Bukarts.

"Přiznávám, že bychom byli rádi i za bod, ale nakonec se štěstí v prodloužení přiklonilo na naši stranu," uvedl kouč Vítkovic Jakub Petr.

"Zápas se mi hodnotí těžko. V průběhu druhé třetiny by pro nás byl bod málo, deset minut před koncem bychom bod brali všema deseti. Myslím si, že jsme podali asi nejkompaktnější výkon z těch čtyřech zápasů, které máme za sebou. To je pro nás pozitivum, že jsme se zlepšili a uhráli první bod," prohlásil domácí trenér David Čermák.

4. kolo hokejové extraligy:

Rytíři Kladno - HC Vítkovice Ridera 2:3 v prodl. (0:0, 0:0, 2:2 - 0:1)

Branky a nahrávky: 57. Austin (Stach), 59. Redlich (Austin) - 42. Š. Stránský (Mallet, Lakatoš), 50. Lakatoš (Š. Stránský, Bukarts), 61. Bukarts (Š. Stránský, Šidlík). Rozhodčí: Hodek, M. Sýkora - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 4:4, navíc Výtisk (Vítkovice) 10 min. Bez využití. Diváci: 2653.

Sestavy:

Kladno: Cikánek - Nash, Austin, Lakos, Kehar, Barinka, Smetana - Jágr, Zikmund, Valský - Hajný, Stach, J. Strnad - O'Donnell, Machač, Redlich - Bláha, T. Kaut, Š. Jelínek. Trenéři: Čermák, Lidický a Kregl.

Vítkovice: M. Svoboda - Trška, Černý, D. Krenželok, Šidlík, Kvasnička, Výtisk, - Lakatoš, Š. Stránský, Bukarts - Schleiss, Vopelka, Kurovský - Mallet, E. Němec, Dej - Guman, Werbik, Baláž. Trenéři: Petr a Trnka.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články