Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Kladno má Jágra a Plekance, Jihlava velkou touhu. Můžeme je i přehrát, zní z Dukly před baráží

Hokejisté Kladna a Jihlavy rozehrají baráž o účast v extralize pro příští sezonu. Zatímco Rytíři, kteří musejí vzít stejně jako v průběhu celé sezony zavděk při domácích zápasech chomutovským azylem, se mohli na klíčovou bitvu více než měsíc připravovat, Dukla teprve v tomto týdnu uzavřela finále play-off první ligy. Přímý přenos prvního utkání sledujte od 15:55 na ČT sport a ČT sport Plus.

Jaromír Jágr z Kladna před brankou Jihlavy
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Úvodní dva duely série hrané na čtyři vítězství jsou na programu v neděli (16:00) a v pondělí (18:00) v Chomutově. Vítěz bude znám nejdříve v pátek 22. dubna, nejpozději týden nato, kdy by se hrál případný sedmý zápas. 

Oba soupeři na sebe narazí na den přesně po roce. Loni 17. dubna odstartovali dramatickou finálovou sérii první ligy o postup mezi elitu. Jihlava ji tehdy skvěle rozehrála a po dvou utkáních venku vedla 2:0, jenže pak na Vysočině neuspěla.

A protože za šest zápasů neuspěl ani jeden z klubů v domácím prostředí, došlo na rozhodující sedmý duel, v němž Kladno tuto bilanci prolomilo a po výhře 5:2 slavilo návrat na výsluní.

POSLECHNĚTE SI Hokej fokus podcast mimo jiné i o baráži:

"Víme, že to nebude vůbec jednoduché. To jsme zažili minulý rok, kdy jsme měli podobné mužstvo a hráli jsme s Jihlavou na sedm zápasů. Proti soupeři, který možná ani neměl takové ambice postoupit, když tam byla ta možnost, že ani nebudou mít zimní stadion. Ale málem to udělali. Pro jakéhokoliv hráče je tohle výzva. Počítám s tím, že to bude hrozně těžké. A je důležité, abychom byli připravení," uvedl hrající majitel Rytířů Jaromír Jágr.

Na bitvu o všechno měli Kladenští možnost se připravit po dobu patrně rekordních 40 dnů. Poslední zápas základní části extraligy odehráli 8. března. I proto si dohodli dva přípravné zápasy s Kolínem a další dva proti Liptovskému Mikuláši.

"Je to dlouhé. Asi za trest, že jsme na tom barážovém místě skončili, tak jsme museli čekat čtyřicet dní. Ale věřím, že se do toho rychle dostaneme a prodáme to, co jsme stihli natrénovat," řekl další lídr Středočechů Tomáš Plekanec.

Velkou pozornost bude poutat i Jiří Burger. Asistent trenéra a bývalý vynikající útočník ukončil kariéru po sezoně 2016/17, ale i ve 44 letech je nyní připravený pomoci, o čemž svědčí i fakt, že odehrál poslední duel s Liptovským Mikulášem.

Jihlavští se hodně natrápili ve čtvrtfinále prvoligového play-off s Přerovem (3:2 na zápasy), ale pak si poradili přesvědčivě v semifinálové sérii se Sokolovem (4:1) a nakonec i ve finále proti Vsetínu (4:2). Odměnou je pro ně baráž, v níž mohou na úkor favorita jen překvapit.

"Kladno má extraligový tým, úplně jiný, než mělo loni. My je budeme chtít co nejvíc potrápit, ne-li překvapit celou republiku," řekl kapitán jihlavského týmu Josef Skořepa. Očekává, že soupeře potáhnou za úspěchem právě legendy Jágr s Plekancem. "Jsou to jistě top hráči, ale zároveň jen lidi jako my. Můžeme je potrápit, můžeme je i přehrát," prohlásil odhodlaně Skořepa.

Podepíše se na Kladně zápasová absence?

Zatímco Kladno muselo dlouho čekat, pro Duklu přichází baráž na řadu možná až příliš brzy po prvoligovém finále. Bude ale rozehraná. "Těžko říct, zda je to výhoda, my jsme už měsíc v zápasovém zápřahu, Kladno naopak je měsíc skoro bez zápasů, jenom trénují," přemítal Skořepa.

Slavný klub hrál extraligu naposledy v ročníku 2017/18, ale jen jedinou sezonu. Od té doby usiluje o návrat marně. "Cíl ještě není splněn, je jasně daný a těšíme se na Kladno. Na skvělé zápasy, na skvělou atmosféru. Věřím, že v Chomutově i tady u nás zase bude velká návštěvnost a bude to zase stát za to," přál si útočník Filip Seman.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články