Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Karanténa dorazila už i do hokejového Hradce Králové

Hokejisté Hradce Králové jsou dalším extraligovým týmem, který je v karanténě. Páteční testy na covid-19 mezi hráči i realizačním týmem odhalily blíže nespecifikovaný počet nemocných.

zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Hradec Králové doposud v extralize odehrál pět zápasů a všechny vyhrál. V tabulce mu tak patří první místo.

Východočeši oznámili možné problémy již ve středu, kdy zrušili plánovanou čtvrteční předehrávku 25. kola se Spartou s vysvětlením, že někteří hráči vykazují příznaky nachlazení. V pátek poté Mountfield zamířil na testy, jejichž výsledky klub oznámil dnes.

"Na základě výsledků testování nařídila Krajská hygienická stanice Královéhradeckého kraje A-týmu Mountfieldu HK karanténu," uvedli představitelé klubu.

Promořování klubů se věnoval Hokej bez červené – podcast s Robertem Zárubou:

Aktuálně má tým kouče Vladimíra Růžičky odložených pět utkání. Podle původních plánů měl ve čtvrtek hrát s Pardubicemi, dnes nenastoupí proti Litvínovu, v úterý je zrušená dohrávka 2. kola proti Vítkovicím, v pátek se nepředstaví na Spartě a v neděli nenastoupí proti Třinci.

V karanténě jsou vedle Hradce Králové v současné době rovněž hokejisté Zlína, Mladé Boleslavi, Třince, Karlových Varů, Pardubic a Litvínova. Na výsledky testů nyní čekají zástupci Olomouce a Liberce.

Kvůli tomu se z dnešního programu 7. kola extraligy neuskuteční ani jedno utkání. Hrát budou pouze hokejisté Vítkovic a Plzně, kteří si předehrávají zápas 9. kola.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články