Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Jedna sezona a konec. Sparta se dohodla na ukončení spolupráce s Růžičkou

Ač vychován jako slávista, před sezonou udělal zajímavý přesun k pražskému rivalovi, tam však vydržel jen jednu sezonu. Sparta se po vzájemné dohodě rozhodla ukončit spolupráci s útočníkem Vladimírem Růžičkou. Jednatřicetiletý centr dohodu přijal i vzhledem k menšímu hernímu vytížení než očekával.

Vladimíra Růžičku atakuje zlínský forvard Jakub Herman
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

Růžička v odehraných 39 zápasech nasbíral 26 bodů za 10 gólů a 16 asistencí. "S Vláďou a jeho agentem jsme se po dohodě s trenéry v klidu domluvili na ukončení kontraktu. V sezoně se těžko dostával přes další centry do prvních dvou formací, do kterých by se v jiných týmech bez problému probojoval. Přejeme mu hodně štěstí v budoucí kariéře," uvedla generální ředitelka klubu Barbora Snopková Haberová na webu Sparty.

Růžička v extralize odehrál celkem 644 zápasů a v roce 2008 získal titul s mateřskou Slavií, v jejíchž barvách zasáhl do devíti sezon. Před loňským příchodem do Sparty strávil pět ročníků v Chomutově.

Spartu opouští jako druhý útočník v krátké době, v týdnu klub oznámil odchod čtvrtého nejproduktivnějšího hráče týmu - Jiřího Smejkala.

Naopak stále probíhají jednání s gólmanem Jakubem Sedláčkem, kterému skončilo hostování. "Nevylučujeme budoucí spolupráci," dodala Snopková Haberová. Sparta má v kádru ještě brankáře Matěje Machovského a Michala Neuvirtha.

Zdroj
ČT sport, hcsparta.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články