Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Je to frustrující, ale nic není ztraceno, řekl Flek po jasné prohře s Litvínovem

V první třetině mohl udat jiný tón utkání, kdyby proměnil svůj únik. Zápas ale dostal jiný ráz. Hokejisté Brna prohrávají po dvou zápasech čtvrtfinále s Litvínovem 0:2 na utkání, ale hlavy nevěší. Zkušený útočník Jakub Flek po porážkách 1:2 po nájezdech a 1:5 připustil, že je frustrující nedávat ze šancí góly.

Brněnský útočník Jakub Flek v utkání s Litvínovem
zdroj: Facebook HC Kometa Brno

Brňané ve druhém duelu přestříleli Severočechy v poměru 31:21, ale dali pouze jeden gól. Téměř nepřekonatelnou překážkou se pro ně stal jejich bývalý spoluhráč Matej Tomek v brance Vervy.

"Před bránu se dostáváme, ale nejsme schopni dát gól. Je to samozřejmě frustrující, ale není čas být negativní. Nemůžeme být nadšení, jak se série vyvíjí, ale dokud neskončí poslední zápas, musíme do toho dát všechno," řekl Flek.

Právě on měl první velkou šanci zápasu, jeho sólo ve třetí minutě ale vychytal Tomek. "Asi bych to nenazval smůlou. Kdybych dal, vyvíjel by se zápas asi jinak. Prostě jsem zvolil toto zakončení, do lapačky jsem to Tomkovi nehodil schválně, byl lepší než já," konstatoval český reprezentant.

Verva dala zapomenout na venkovní bilanci

Litvínov ve dvou zápasech vyvrátil pověst, že je týmem, jemuž se venku nedaří. V základní části měly na kluzištích soupeřů jen čtyři týmy horší bilanci. Ale z Brna si díky pečlivé defenzivě a efektivitě v koncovce odvezl domů dvě výhry. "Nerad bych komentoval hru soupeře, to si rozebereme za zavřenými dveřmi. My se musíme soustředit hlavně na sebe, co dělat líp, co zlepšit a jak je porazit," řekl Flek.

Kometa podruhé prohrála, ale po úplně jiném průběhu než v neděli. "Tato prohra nám může uškodit víc než ta předchozí po nájezdech. Dostali jsme laciné góly, byla tam naše nedůslednost, ale to si rozebereme sami v kabině, zápas prostě nešel za námi. Musíme se připravit na odvety," konstatoval Flek. Hlavy máme nastaveny tak, abychom je měli nahoru, my starší se snažíme tým hecovat. V sezoně jsme si dokázali, že umíme otočit zápasy. Nic není ztraceno a už vůbec není prostor na to mít hlavy dole," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články