Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Jdeme za svým cílem a tím je vyhrávat, hlásí Nestrašil před sérií s Boleslaví

V minulé sezoně hokejisté Třince v play-off udolali Mladou Boleslav až v sedmém zápase. Ani letos třineckého útočníka Andreje Nestrašila nepřekvapilo, že až jedenáctý tým po základní části ve čtvrtfinále ukončil sezonu Hradci Králové, který základní část vyhrál. Ovšem obhájce titulu půjde do zápasu s výbornou vzájemnou bilancí, protože v sezoně s Boleslaví ztratil jen bod. Série začne v neděli v Třinci a první zápas můžete sledovat od 16:50 na ČT sport i na webu ctsport.cz.

"Je to play-off. Základem je se do něj dostat a pak už je to otevřené pro každého," řekl Nestrašil před semifinále.

"Kdybychom před sezonou vždy dokázali přesně otipovat, jak to dopadne, tak sázkové kanceláře nemají práci. Vždycky se nějaké překvapení stane. Boleslav skvěle bruslí a jejich soupeř si ani na chvíli neodpočine. Pořád jezdí, hrají poctivě. To je, myslím, jejich největší síla," vyzdvihl Nestrašil.

Ovšem v základní části nadcházejícího soupeře válcovali. "Čtyřikrát jsme je sice zdolali, ale víme, že to bude velmi těžké. I kluci říkali, že loni byla semifinálová série velmi vyrovnaná, že byli hodně nepříjemní. Budeme ale hrát pořád to naše a doufám, že nám to bude vycházet," tvrdí Nestrašil.

Semifinálové série nebo formát play-off probíral Hokej fokus podcast:

Právě on byl se dvěma góly nejlepším střelcem týmu ve čtvrtfinále s Vítkovicemi, které obhájce titulu vyhrál 4:0. Celkově ale dali Oceláři v derby jen devět branek ve čtyřech zápasech. "Tak to někdy je. Jsou série, kdy na výhru stačí dva nebo tři góly. My chceme zápasy hlavně vyhrávat, nepotřebujeme dávat sedm gólů," podotkl Nestrašil.

"Když přijde zápas, kdy to bude soupeři padat, tak třeba budeme i my hrát trošku jinak a gólů dáme víc. V tomto týmu je ale skvělé, že každý chce vyhrát. Není to o tom, že já si dám gól, ty si dáš gól a všichni si uděláme pohodu. Jdeme za cílem, který máme. A tím cílem je vyhrávat zápasy," doplnil Nestrašil.

V 31 letech hraje první play-off v české extralize mužů. Všímá si jednoho velkého rozdílu ve srovnání s NHL a KHL, kde v posledních letech působil. "Abych byl upřímný, tak mi přijde, že proti světu nebo proti trendu, kam se hokej ubírá, je tady spousta osobních soubojů. Taková ta hákování, přidržování... Je hrozně těžké se přes soupeře dostat. To ve světě, když se dívám třeba na zápasy NHL, už vůbec není. Jakýkoliv krosček nebo přidržení je okamžitě faul. Tohle je tady hrozně náročné, je hodně osobních soubojů, všichni se snaží dobře bránit," podotkl Nestrašil.

Na dotaz, zda je problém v rozhodčích, že fauly nepískají, se s úsměvem ohradil. "To na mě nešijte, takovouhle boudu," smál se. "Jen říkám, jaký z toho mám pocit, když jsem na ledě. Je to můj osobní názor, je to otázka ligy, ne specificky rozhodčích nebo jednotlivců. Jen mám takový pocit, že tyhle háčky a držení se tady nechávají ještě trošku víc než třeba v Rusku. Ale je samozřejmé, že styl pískání se mění v každé lize a v play-off se to trošku víc pouští," přiznal.

Ještě jedna věc je pro Nestrašila nová. Těsně před startem play-off se mu narodil syn. "Myslel jsem si, že až se stanu otcem, tak mě některé věci budou méně vytáčet, ale vůbec to není pravda," rozesmál se. "Prostě jsem si myslel, že člověk bude mít jako táta trošku větší nadhled, ale nemám ho," přiznal.

Do všech činností ohledně péče o syna se zapojuje. Přebalí, vykoupe. S úsměvem dodal, že nemá nouzi ani o klubové oblečení pro malého. "Už máme úplně všechno! A teď mi ještě můj patnáctiletý brácha, který přestoupil do Sparty, poslal nějaká bodýčka se sparťanským eskem. To jsem ale zamítl. Hned jsem mu říkal, že se toho zbavíme. Malý je Ocelář!" zdůraznil Nestrašil.

Zavedl i preventivní opatření, aby se vyspal. "Přestěhoval jsem se do jiné ložnice, tam jsem si udělal svůj koutek a pohodu. Musím spát. Čeká nás těžká série, tak přes to nejede vlak," dodal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články