Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Všem narostlo sebevědomí. Je to klíč k výhře, říká "škorpion" Krošelj s životní formou

Je jedním z hlavních strůjců postupu Mladé Boleslavi z předkola play-off extraligy až do semifinále. Slovinský brankář Gašper Krošelj se pokusí se svými spoluhráči zaskočit i obhájce titulu z Třince. Středočeský klub se může ve vyřazovací části opřít o pětatřicetiletého rodáka z Lublaně, který se podle jeho slov těší životní formě.

"Můžu říct, že je to životní forma. Možná byla i předtím nějaký turnaj... Třeba v kvalifikaci na olympijské hry, tam jsem se cítil super, ale v Česku jsem se v play-off ještě tak dobře necítil. S tím teď jdu do semifinále," řekl Krošelj, který pomohl Slovinsku k účasti na olympijských hrách v Pchjongčchangu v roce 2018.

Bruslařský klub se dostal do play-off až z 11. pozice a postupem přes Plzeň (3:2 na zápasy) a vítěze základní části Hradec Králové (4:1) se zapsal do historie jako tým z nejnižší pozice mezi nejlepší čtyřkou. "Jsem rád, že se to povedlo. Dali jsme do toho všechno. Možná nám pomohlo, že jsme nebyli favoriti a hráli jsme bez stresu," prohlásil Krošelj.

Co nabídla série mezi Hradcem Králové a Mladou Boleslaví? Poslechněte si Hokej bez červené – podcast s Robertem Zárubou:

V play-off si drží v 10 zápasech průměr 2,16 obdržené branky na zápas a úspěšnost zákroků 93,45 procenta. "Cítím se velmi dobře, zápas od zápasu mi šla nahoru forma i sebevědomí. Chci to udržet i teď na semifinále," konstatoval Krošelj, kterému nijak nevadil nabitý program. "Každý rád hraje zápasy. Já bych nejradši měl co nejvíc utkání a co nejmíň tréninků. Takové tempo mi vyhovuje. Ale bylo super trošku volna a odpočinek, než budeme hrát dál."

Ve čtvrtfinále proti Hradci Králové zaujal především jeho zákrok ve třetím utkání doma, kdy v páté sérii nájezdů vleže na břiše vykopl levým betonem zakončení Aleše Jergla a odvrátil porážku. "Ten škorpion je teď populární. Hodně videí na Instagramu a všude na sociálních sítích. Nic jsem nevymýšlel. Měl tam už prázdnou bránu, zkusil jsem zvednout nohu a trefilo mě to," líčil Krošelj, který se snaží nic nevzdávat i ve zdánlivě beznadějné situaci. "Když už nemůžeš nic udělat, tak zkusíš aspoň něco a chytíš puk. Když se to daří na trénincích, tak se to povede i v zápasech. Nikdy se nesmíš jen dívat, jak to jde do brány."

Loni Mladá Boleslav došla také do semifinále, ale bylo to z třetí pozice po základní části a ve čtvrtfinále vyřadila Pardubice 4:0 na zápasy. V této sezoně se Bruslařskému klubu nevydařila především druhá polovina dlouhodobé soutěže, ale v play-off hráči opět našli formu.

"Všem narostlo sebevědomí, až po sedmého obránce a mě. I útočníci dávají góly každý zápas. Každý věděl, co má dělat. Oni mi věřili, já jsem věřil obráncům a útočníkům, že dáme nějaké góly, je to klíč k výhře. I když jsme třeba prohrávali 0:2, tak jsme furt věřili, že branky dáme a můžeme to otočit," pochvaloval si Krošelj.

Mladou Boleslav čeká repete s Oceláři

Loni vypadli Středočeši s Třincem v semifinále až v rozhodujícím sedmém zápase po porážce na ledě Slezanů 0:3 a cítili velkou křivdu. První gól dostali 13 minut před koncem v oslabení tří proti pěti a zbylé góly inkasovali až v závěru při power-play do prázdné branky.

"Pamatuji si to dobře, bylo to trošku neštěstí, ale je to tak. Prohráli jsme, měli jsme v sedmém zápase dva vyloučené a ve třech jsme dostali rozhodující gól. Je to pořád těžké se s tím vyrovnat po takové prohře v sedmém zápase. Uvidíme letos. Třinec je dobrý tým a my se cítíme super," podotkl Krošelj.

"Víme, že mají dobré střelce a zkušené hráče. Růžička, Nestrašil, kapitán Vrána a tak dále. Známe se dobře. Oni mají podobný tým skoro ty čtyři roky, co tu jsem. Bude to zajímavé. Já mám rád zápasy s dobrými týmy. Je hodně střel, pro brankáře je to zajímavé, takže se těším," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články