Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Jihočech Horák před pikantním semifinále: Mám extra motivaci a doufám, že vyhrajeme

Specifická série proti mateřskému klubu čeká v semifinále play-off sparťanského útočníka Romana Horáka. Třicetiletý odchovanec Českých Budějovic klub opustil už před třinácti lety, kdy odešel jako junior do zámoří, a za seniorský tým proto odehrál jen osmnáct zápasů. Do extraligy se vrátil až v roce 2020 a proti Motoru už několik zápasů odehrál. Před blížící se sérií věří, že jej se spoluhráči čtyřikrát porazí a postoupí do finále.

"Je pravdou, že jsem z Budějovic a bude to pro mě specifické. Hrozně se na to těším. Samozřejmě, že je to extra motivace, a doufám, že vyhrajeme," řekl Horák.

S rodinou, která na jihu Čech žije, semifinále zatím neřešil. "Všichni se těší a ví, že to bude výborný hokej. Atmosféra v obou halách je vždy výborná. Jestli se ale budou na stadionu schovávat, to nevím," pousmál se s tím, že věří, že všichni budou fandit jemu a Spartě.

Sparta s Motorem v základní části prohrála tři ze čtyř zápasů, Horák ale věří, že to nebude hrát roli. "Je to nějaká statistika, víme o tom. Na druhou stranu play-off je trošku jiná liga, takže si nemyslím, že by to bylo kritérium, které bude dělat obraz hry. Víme, že Budějovice mají kvalitní mužstvo a spoustu zkušených hráčů. Jdeme do toho s respektem, ale na druhou stranu i my máme spoustu zkušených a kvalitních hráčů a věříme si," podotkl Horák.

O semifinále play-off se hovořilo v novém dílu Hokej fokus podcastu:

Jihočechy v sezoně i v play-off táhnou vedle brankáře Dominika Hrachoviny zejména veteráni Lukáš Pech, Milan Gulaš, Jiří Novotný a Michal Vondrka. "Víme o nich, ale nemyslím si, že bychom dělali nějaké osobní bránění na každého hráče zvlášť," konstatoval Horák.

Speciální náboj bude mít duel i pro Pecha, který před sezonou odešel po devíti letech ve Spartě do Českých Budějovic. "Lukáš je vynikají hráč, výborný na puku. My se na něj musíme připravit. Jak jsem řekl, těšíme se a uvidíme, jak to bude v prvním zápase."

Pražané do semifinále prošli v pěti utkáních přes Liberec, čtvrtfinálová série i tak byla hodně náročná. "První dva zápasy jsme byli lepší, poté začali oni hrát daleko lépe. Lépe se pohybovali a my jsme měli malinko problémy. Určitě to nebylo jednoduché. Bylo to 4:1 na zápasy, ale my jsme se museli kousnout a trošku jsme se i nadřeli. Tým ukázal velký charakter, hlavně v posledním zápase," poukázal Horák na pondělní maratonské utkání, které se rozhodlo až ve třetím prodloužení.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články