Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Jako kabina máme i v naší situaci velkou sílu, těšilo Venkrbce. Za diváky byl rád

Až na desátý pokus se dočkal první domácí výhry v sezoně. Nováček a poslední tým tabulky z Českých Budějovic mohl mít o to větší radost, že si připsal vítězství 2:1 v prodloužení proti lídrovi soutěže Třinci. Pro Motor to byla celkově třetí výhra ve dvacátém duelu, Oceláři naopak v 18 zápasech jen třikrát prohráli a ještě se jim nestalo, aby vyšli naprázdno.

Českobudějovický útočník Matouš Venkrbec před třineckou brankou
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

Útočník Matouš Venkrbec si výhry nad lídrem hodně cenil. "Ukázalo se, že jako kabina máme i v naší situaci velkou sílu, hlavně po zápase v Hradci, kdy už byly vidět i známky zmaru," řekl Venkrbec a připomněl úterní prohru na ledě Mountfieldu 1:6.

"Rozhodně máme i velkou motivaci společně něco dokázat. Řekl bych, že do zápasu jsme konečně šli bez větších obav, bez většího strachu a respektu, i když Třinec by si ho možná zrovna zasloužil. Výhra má ale cenu jen v případě, že na ni dokážeme navázat. Kdyby ne, tak jde o dva body, které bychom mohli uhrát kdekoli jinde. Pokud se nám to povede, výhra nabude ještě větší hodnoty," uvedl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání České Budějovice – Třinec

Motor v neděli hostí doma Hradec Králové. S klubem, kam se přestěhoval Mountfield v roce 2013 právě z Českých Budějovic s extraligovou licencí, už na úvod sezony Jihočeši prohráli také doma 1:5. Teď by jim to chtěli oplatit a navázat na výkon z utkání s Třincem.

"V naší situaci jde jen o to, jak máme nastavené myšlení. Víceméně jinak děláme stále stejné věci. Potřebujeme si hlavně věřit. Myslím, že naše hra může slavit úspěch, ale jak říkám, chce to sebevědomí. Pokud se jako mančaft zvedneme, a nyní jsme se odrazili, bude naše hra fungovat," doufal Venkrbec.

Proti Třinci nenastoupili jeho bývalí hráči a nedávné posily Motoru obránce Vladimír Roth a útočník Martin Adamský. "Určitě jsou oba hráči, kteří nám dodávají trochu klidu, zkušení borci. Věřím, že i za krátkou dobu, co tu jsou, stihli tým ovlivnit a uklidnit," podotkl Venkrbec.

Na duel při restrikcích přišlo po drobném rozvolnění a výjimce oficiálně 156 diváků, kteří museli mít negativní test na koronavirus. "Byl to skvělý signál. Bylo jich sice trošičku, ale musím říct, že byli úžasní. Nepřetržitě fandili celý zápas. Snad si to užili i oni. My jsme rádi, že jsme s nimi mohli sdílet vítěznou radost," dodal Venkrbec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články