Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Motor se dočkal první domácí výhry. Jihočeši si vyšlápli na lídra z Třince

Až na desátý pokus se doma dočkali. Hráči Českých Budějovic zvítězili ve 26. kole extraligy poprvé po návratu mezi elitu v domácím prostředí, když přetlačili Třinec 2:1 po prodloužení. V nastavení mohl rozhodnout hostující Matěj Stránský, ale neproměnil trestné střílení. Budějovický Ondřej Slováček měl stejnou příležitost, a i když jí pohrdl, o minutu později ze hry utkání ukončil.

Utkání České Budějovice – Třinec
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

"Proti vedoucímu celku tabulky to byla velká výzva a moc mě těší, že jsme dokázali držet krok s tak kvalitním soupeřem. Podali jsme parádní, obětavý výkon, podepřený vynikajícím brankářem. Kluci dodrželi, co jsme si řekli před zápasem. Odmakali celých šedesát minut plus prodloužení. Pokud budeme hrát tímto stylem, můžeme se měřit s kýmkoliv," řekl po utkání trenér Motoru Václav Prospal.

"Chyběl tomu lepší úvod z naší strany. První třetina byla nevýrazná, ve druhé jsme byli častokrát na trestné. Oslabení jsme sice docela slušně ubránili, ale přesto jsme nakonec trochu smolně inkasovali. Až ve třetí části jsme hráli tak, jak jsme si zhruba představovali. Vytvořili jsme si dostatek šancí, hrálo se prakticky na jednu branku. Tam jsme rozhodně měli dát víc než jen jeden gól. Nepovedlo se. V prodloužení vždy platí, že kdo promění šanci, ten vyhraje," řekl třinecký útočník Tomáš Marcinko.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání České Budějovice – Třinec

Domácí tým si zvedl sebevědomí, když v úvodu ubránil početní výhodu soupeře po zcela zbytečném vyloučení Suchánka. Další minuty byly vyrovnané. První velkou šanci měl třinecký Stránský, jenž dostal přihrávku od zadního mantinelu, ale sám před brankou nepřekonal pozorného Pateru. Nebezpečnou střelou švihem z pravé strany se prezentoval také Jihočech Raška, betonem ji zastavil Štěpánek. Přesilovku před první sirénou nevyužil ani Motor.

Druhá třetina začala svižněji. Skóre však neotevřel zblízka Doležal ani vzápětí na protější straně Roman po spolupráci s bratry Kovařčíky. Nápřahem od modré čáry zahrozil také třinecký obránce Musil, v roli falešného křídla se zkoušel prosadit budějovický Plášil. Při současném vyloučení Růžičky a Kundrátka se domácí trochu zalekli nabídnuté příležitosti a příliš neohrozili Štěpánka.

Šest vteřin před vypršením další přesilovky si řekl o trestné střílení Přikryl, jenže zaváhal při jeho provedení. První trefu si připsal teprve Michnáč při hře čtyři na čtyři. Na jeho střelu z pravého kruhu byl klečící Štěpánek krátký.

Do třetího dějství šel Třinec s bonusem pětiminutové přesilovky po Přikrylově prohřešku. V oslabení se málem prosadil bojovník Venkrbec, do úniku se dostal také Michnáč, ale hosté dokázali srovnat – zblízka doklepával Marcinko.

Střela Stránského v dalším průběhu pouze prošla napříč brankovištěm. Stejný hráč trefil tyčku krátce po návratu Pýchy z trestné lavice. Po třinácti vteřinách nastaveného času neproměnil Stránský trestné střílení po Pýchově faulu. Na konci první minuty nedal trestné střílení ani Slováček, který nakonec rozhodl v samostatném úniku.

26. kolo hokejové extraligy:

Madeta Motor České Budějovice - HC Oceláři Třinec 2:1 v prodl. (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 36. Michnáč (Vydarený, Slováček), 63. Slováček - 44. Marcinko (Martin Růžička, Hrňa). Rozhodčí: Hejduk, Pilný - Lučan, Kis. Vyloučení: 4:6, navíc R. Přikryl (České Budějovice) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 156 (omezený počet).

České Budějovice: J. Patera - Slováček, Vydarený, Plášil, Pýcha, Lytvynov, Pavel - Jonák, Venkrbec, Christov - Z. Doležal, R. Přikryl, Karabáček - A. Raška, Gilbert, Michnáč - J. Suchánek, D. Voženílek. Trenér: Prospal.

Třinec: J. Štěpánek - M. Doudera, Gernát, D. Musil, Galvinš, Kundrátek, Jaroměřský, M. Adámek - Martin Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Hrňa, Marcinko, F. Zadina - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Miloš Roman - Dravecký, Jašek, Hrehorčák. Trenér: Varaďa.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články