Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Kladno v baráži zametlo se Vsetínem i podruhé, skóre otevřel rekordman Jágr

Roli favoritů baráže potvrzují hokejisté Kladna jednoznačně. Po středečním vítězství 4:1 si tentokrát na svém ledě otevřeli střelnici a Vsetín deklasovali 7:2. Do vedení je poslal už ve 2. minutě legendární Jaromír Jágr, který nastoupil ve věku 52 let a 63 dní, čímž opět posunul rekord soutěže. Dvěma brankami se v dresu Rytířů blýskli Antonín Melka a Martin Procházka. Třetí utkání se bude hrát v neděli v barážovém azylu šampiona první ligy v Brně.

Jaromír Jágr slaví gól
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

Jágr se zároveň stal nejstarším střelcem v profesionálních soutěžích a překonal i legendu NHL Gordieho Howea. Ten se v dresu Hartfordu Whalers naposledy brankově prosadil v roce 1980, když mu bylo 52 let a 9 dnů.

Kladnu chyběli ofenzivní lídr Jakub Klepiš a také obránce Jake Dotchin, který po dlouhodobém zranění ve středu odehrál jen první třetinu. Vsetín se musel obejít bez beka Ondřeje Smetany, ten odstoupil v prvním dějství úvodního utkání. Nahradil jej Michal Hryciow a místo Danielse Berzinše v útoku se zařadil Jan Kern.

Jágr hned při prvním střídání po 119 sekundách rozjásal kladenské fanoušky ve vyprodaném ČEZ stadionu. Před odkrytou branku mu předložil puk Strnad a pro druhého nejproduktivnějšího hráče historie NHL to byl první gól od 26. února loňského roku. V této sezoně si v základní části extraligy připsal čtyři asistence.

Rytíři pokračovali v tlaku a po Melkově přihrávce mohl zvýšit Slováček. V 9. minutě už se to podařilo Tralmaksovi, který po objetí "klece" poslal puk do brankoviště bekhendem a do vlastní sítě si jej nohou srazil Rob. Za 68 sekund ale Valaši snížili. Při Ticháčkově vyloučení už po 11 vteřinách tečoval Teperovu střelu Jonák. Vyrovnat mohl Hořanský, nicméně Brízgala vleže zasáhl lapačkou.

Na druhé straně ujel Tralmaks, jenže Romančíka nepřekonal. Potom měl vsetínský gólman štěstí, že neskončila za brankovou čarou Martenetova střela. Velkou šanci hostů měl Rob, ale puk za Brízgalu nedotlačil. Další příležitosti domácích měli krátce nato Filip a Frolík, po jehož střele dorážel vedle Jágr. Náskok Rytířů však zvýšil 16 sekund před koncem úvodní části střelou z pozice mezi kruhy Melka.

Po 62 vteřinách druhé části opět udeřili domácí. Tralmaks uspěl za brankou v souboji se Staňkem, předložil bekhendem puk mezi kruhy Smoleňákovi a kladenský kapitán zamířil nad Romančíkovu lapačku. Za další 69 sekund se po spolupráci Jágra a Strnada dostal sám před vsetínského gólmana Melka a po behkendovém blafáku dotlačil puk přes jeho levý beton za brankovou čáru. Oslavil tak druhou trefu večera.

Jonák vyfasoval trest do konce utkání

Vsetín se potom ubránil při Staňkově trestu a v oslabení navíc zahrozil Machala. Ve 27. minutě při Sideroffově pobytu na trestné lavici hosté snížili díky Klhůfkově teči Teperovy střely. V čase 31:39 si sudí Vrba a Šindel pověřili na videu zákrok Jonáka na Smoleňáka a za zásah do oblasti hlavy a kruhu jej vyloučili na pět minut a do konce utkání. V dlouhé přesilovce se dvakrát prosadil Procházka, nejdříve se trefil zápěstím z kruhu a potom také z levé strany z většího úhlu zužitkoval Jarůškovu přihrávku.

Kladno si v závěrečné části pohlídalo bezpečný náskok, přestože bez Tralmakse, Slováčka a Pytlíka hráli třikrát za sebou v oslabení. Poslední přesilovku Valachů zkrátil o půl minuty faulem Rob. Snížit mohl ještě Klhůfek, ale ztroskotal na Brízgalovi. 

Rytíři Kladno – VHK Robe Vsetín 7:2 (3:1, 4:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 2. Jágr (J. Strnad), 9. Tralmaks (Filip), 20. Melka (J. Strnad, Ticháček), 22. Smoleňák (Tralmaks, Sideroff), 23. Melka (J. Strnad, Jágr), 34. M. Procházka (Slováček), 37. M. Procházka (Jarůšek) – 10. Jonák (Teper, Š. Jenáček), 27. Klhůfek (Teper, Š. Jenáček). Rozhodčí: Vrba, Šindel – Brejcha, Špůr. Vyloučení: 10:7, navíc Jonák (Vsetín) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:2. Diváci: 5200 (vyprodáno). Stav série: 2:0.

Kladno: Brízgala – Ticháček, T. Hejda, Babka, Slováček, Martenet, Veber – M. Procházka, Filip, Jarůšek – Tralmaks, Sideroff, Smoleňák – Kusý, Pytlík, Frolík – Jágr, Melka, J. Strnad. Trenér: O. Vejvoda ml.
Vsetín: P. Romančík – Š. Jenáček, Hryciow, Teper, Staněk, Larsen, Ondračka, Kojo – Rob, Klhůfek, Jonák – Hrňa, M. Kratochvil, Hořanský – Š. Bláha, Matějček, Holec – Zabusovs, Kern, O. Machala. Trenér: Weintritt.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články