Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA 2023/2024

Pardubice srovnaly ve finálové sérii krok, Třinec navíc dohrával bez Marinčina

Dynamo je zpět. Pardubice zvítězily ve druhém finále play-off extraligy nad Třincem 6:3 a upravily stav série na 1:1. Vítěznou branku Východočechů zaznamenal Tomáš Vondráček v 55. minutě. Přímý přenos třetího finálového utkání Třinec – Pardubice sledujte na ČT sport a ČT sport Plus v sobotu od 16:30.

Pardubický kapitán Lukáš Sedlák před třineckou brankou Ondřeje Kacetla
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Emočně vypjatý duel rozhodl Vondráček v čase 54:20 po výborné práci dalšího člena čtvrté pardubické formace Jana Mandáta. Dynamo se tak mohlo opět spolehnout na zřejmě nejpevnější útočnou řadu týmu v bojích o Masarykův pohár.

Vondráček navíc prostřelil Ondřeje Kacetla také o necelé dvě minuty později, a o jeho už šestou branku ve vyřazovacích bojích ho nepřipravila ani trenérská výzva hostů. Oceláři navíc dohrávali v oslabení a ve dvojnásobné přesilovce sice nejprve nastřelil tyč Lukáš Radil, ale o chvíli později se už Martin Kaut nemýlil a uzavřel skóre.

Třinec, který ovládl úvodní duel 2:1, navíc přišel v průběhu zápasu o klíčového a nejvytěžovanějšího obránce Martina Marinčina. Beka Slezanů srazil u mantinelu při dohrání soupeře pardubický kapitán Lukáš Sedlák.

Jak by se měl změnit proces posuzování sporných gólových situací? Poslechněte si Hokej bez červené – podcast s Robertem Zárubou:

Přitom nechybělo mnoho a zápas šel do prodloužení. Třinec se vrátil do utkání, přestože prohrával už 1:3. V průběhu 43 vteřin na pomezí 49. a 50. minuty ale srovnali Adam Helewka a v přesilovce tvrdou bombou Libor Hudáček.

Oceláři však v utkání ani jednou nevedli. Skóre zápasu otevřel Richard Pánik ve 24. minutě, pak sice šťastně upravil na 1:1 David Cienciala v početní výhodě, ale Východočeši odskočili na dvoubrankový rozdíl po přesilovkové ráně Radila na konci druhé části a po chytré teči Adama Musila na začátku třetí třetiny.

Finále play-off hokejové extraligy – 2. zápas:

HC Dynamo Pardubice – HC Oceláři Třinec 6:3 (0:0, 2:1, 4:2)

Branky a nahrávky: 24. Pánik (Sedlák), 39. Radil (Košťálek, M. Kaut), 47. A. Musil (Čerešňák, Paulovič), 55. Vondráček (Mandát), 56. Vondráček (Mandát), 58. M. Kaut (R. Kousal, Čerešňák) – 34. Cienciala (L. Hudáček, Kundrátek), 49. Helewka (Nestrašil, D. Voženílek), 50. L. Hudáček (Kundrátek, Cienciala). Rozhodčí: Stano, Šír – Hynek, Lederer. Vyloučení: 8:9. Využití: 2:2. Diváci: 10 194 (vyprodáno). Stav série: 1:1.

Pardubice: Will – Čerešňák, D. Musil, Košťálek, Dvořák, Hájek, Vála – Hyka, Sedlák, Pánik – Radil, T. Zohorna, R. Kousal – M. Kaut, A. Musil, Paulovič – Vondráček, Poulíček, Mandát . Trenér: Zadina.

Třinec: Kacetl – Marinčin, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Adámek, Šenkeřík, Polášek – Hrehorčák, Čacho, Dravecký – Nestrašil, Helewka, D. Voženílek – L. Hudáček, Cienciala, Daňo – Kurovský, P. Vrána, M. Roman. Trenér: Moták.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články