Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Impérium Kometa chce vrátit úder. Prohra nás nepoznamenala, hlásí Zohorna

Brno – Dramatická série mezi Kometou a Hradcem v pondělí zažila další zvrat. Po debaklu 0:8 dokázali Východočeši o pouhý den později vytěžit těsnou výhru 1:0 na nájezdy. Brněnský útočník Hynek Zohorna ale věří, že vyrovnané semifinále Kometa znovu zvrátí na svou stranu, stav je před čtvrtečním pátým utkáním 2:2.

Slavící Hynek Zohorna
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

"Nálada v týmu je výborná, všichni jsme v pohodě a dobře naladěni. Poslední prohra nás nijak nepoznamenala. Všichni víme, o co teď hrajeme. Uvědomujeme si velkou důležitost pátého zápasu," řekl Zohorna. Rád by v Hradci Králové získal zpět vedení v sérii a pak ji ukončil výhrou v šestém zápase v sobotu před domácími fanoušky.

V semifinále zatím Kometa vyhrála první a třetí zápas. Na nějakou hru čísel a statistiku výher v lichých zápasech Zohorna nevěří. "Nemůžeme si myslet, že bude něco podobného tradicí. Nikdo za nás utkání nevyhraje. Musíme se připravit na to, abychom dobře vstoupili do utkání a zbytečně nechybovali," uvedl Zohorna.

V závěru sezony se dostal do herní pohody a uvědomuje si to. "Mám pocit, že jsem se od zápasů play-off se Spartou psychicky zvedl," řekl Zohorna.

Pomohlo mu zařazení do útočné řady k Martinu Nečasovi s Alexem Malletem. V tomto složení se představili poprvé ve čtvrtém duelu proti Spartě. Všichni tři hodně bruslí, vynikají pohyblivostí, tlačí se do branky soupeře, jsou produktivní. Mají i dostatek sil na bránění. Zohornu v posledních zápasech trenéři posílají na led také při hře v oslabení. V defenzivě je platný a nebojí se padat do střel.

"Složení naší formace se povedlo. Je zajímavé, že jsme všichni tři praváci a jde nám to spolu," řekl Zohorna. Je ale otázkou, jak dlouho ještě v tomto složení vydrží. Nečas je hlavní oporou reprezentační osmnáctky, kterou čeká od příštího týdne na Slovensku mistrovství světa.

"Jisté je, že ve čtvrtek v Hradci nastoupíme ve stejném složení. Byl bych nejraději, kdyby s námi zůstal až do konce. Ale když svaz zavelí, tak asi bude muset jet," konstatoval Zohorna.

Sám zatím po náročném zápasovém programu necítí únavu. Přišlo mu vhod volno po sérii se Spartou. "V průběhu deseti dnů jsme si odpočinuli a nabrali síly. Kondičně jsem také v pohodě. Věřím, že to vydrží až do konce sezony," řekl Zohorna.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články