Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Horákův útok nasbíral osm bodů. Snad naše úspěšná spolupráce bude pokračovat, přeje si Sobotka

Gólově se prosadil v novém působišti až v sedmém utkání, ale stálo to za to. Vladimír Sobotka se za Spartu premiérově trefil v předehrávce 24. kola extraligy na ledě Českých Budějovic hned dvakrát a třemi body přispěl k výhře 5:1.

Utkání České Budějovice – Sparta
zdroj: ČTK autor: Ján Honza

Třiatřicetiletý útočník s bohatými zkušenostmi z NHL se pro duel na jihu Čech přesunul do elitní formace k Romanu Horákovi a Michalu Řepíkovi. Tento tah trenérům zafungoval na výbornou. Horák stihl ještě o jednu asistenci víc než Sobotka a dohrál se čtyřmi body na kontě, Řepík se do statistik zapsal nahrávkou.

"Už jsme spolu párkrát hráli. Jsme rádi, že nás trenéři dali k sobě a napadaly nám tam góly. V posledních zápasech jsme se trochu hledali, ale nyní už to bylo dobré. Doufáme, že naše úspěšná spolupráce bude pokračovat," přál si Sobotka. "Někdo však udělá bodů víc, jiný méně. Hlavní je, že jsme vyhráli," dodal Sobotka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání České Budějovice – Sparta

Přes jednoznačný výsledek nebyla cesta sparťanů za třemi body snadná. "Odehráli jsme těžké utkání. K vidění byla spousta vyloučení i přesilových her. Ve druhé třetině se nám podařilo vstřelit tři branky a odskočit do vedení. V dalším průběhu utkání jsme si zápas zkušeně pohlídali. Vyrovnali jsme se soupeři v bojovnosti, která nám v posledních dvou zápasech chyběla," vyzdvihl důležitý faktor Sobotka.

Oproti poslednímu duelu na ledě Třince (2:4) se ale Pražané zlepšili ve více aspektech. "Řekli jsme si, že je potřeba dávat si rychlejší přihrávky do hokejky. Jsme rádi, že se nám podařilo zlepšit i naši přechodovou fázi do útočného pásma. Vstřelili jsme pět branek, s výsledkem jsme určitě spokojení," pochvaloval si Sobotka.

Ocenil také výkon brankáře Matěje Machovského. "Machy vytáhl neskutečné zákroky. Výborně chytil několik šancí soupeře, v utkání byly pasáže, kdy domácí mohli jít do vedení, ale náš brankář pohotově zasáhl a udržel nás ve hře. Za výhru mu patří velký dík, věřím, že mu forma vydrží co nejdéle," konstatoval Sobotka.

Věří, že týmu výhra pomůže do dalších zápasů. "Každý vítězný zápas, ať už vyhrajeme jakkoliv, je pro nás velká psychická vzpruha. Zároveň jsme se dobře nachystali na nedělní utkání proti Brnu. Věřím, že zopakujeme náš dobrý výkon," uvedl Sobotka. "Brňané jsou silní na puku, musíme se vyvarovat faulů, jelikož to bude zase jiný duel než tady v Budějovicích. Věřím ale, že se dobře připravíme a budeme úspěšní," uzavřel Sobotka.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články