Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Domácí trápení Jihočechů nekončí. Výhru Sparty řídili Horák se Sobotkou

České Budějovice doma znovu prohrály, tentokrát se Spartou 1:5 v předehrávce 24. kola extraligy. Pražané nakročili k pohodlnému vítězství v prostřední části hry, kdy se prosadili Andrej Kudrna a dvakrát celkově čtyřbodový Roman Horák. Dvěma premiérovými góly ve sparťanském dresu se blýskl i Vladimír Sobotka. Motor tak na první domácí úspěch stále marně čeká.

Utkání České Budějovice – Sparta
zdroj: ČTK autor: Jan Homolka

"Věděli jsme, že Budějovice hrají nátlakový a bruslivý hokej. Myslím, že nebýt velkého množství vyloučených, mohl to být lepší zápas. Čtyři kanadské body Romana Horáka jsou odměnou za práci, kterou odvádí. Je to vynikající hokejista," ocenil hvězdu zápasu trenér Sparty Miloslav Hořava.

Domácí ještě bez čerstvé posily Rotha, který nestačil s týmem potrénovat, vstoupili do utkání laciným vyloučením Karabáčka a Pražané to potrestali vedoucím gólem: Horák nastřelil tyčku, Sobotka zblízka doklepl. Brzy mohl zvýšit Říčka, ve vlastním oslabení zaútočil Řepík.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání České Budějovice – Sparta

Při hře čtyři na čtyři měl obrovskou šanci českobudějovický Slováček, ale trefil jen betony brankáře Machovského. Při vyloučení Řepíka v závěru úvodního dějství srovnal zblízka Karabáček po předchozí střele Rašky. K využití přesilovky stačilo Jihočechům sedm sekund.

Na začátku prostřední části získala Sparta početní výhodu pět na tři a vzala si zpátky vedení. U levé tyčky se prosadil Horák. Domácí potom nevyužili tři přesilovky za sebou. Půl minuty přitom hráli pět na tři, při dobíhajícím trestu Pecha trefil Doležal od modré tyčku.

Pražané zlomili soupeře třetím gólem, který dal Kudrna švihem z mezikruží. Změnu skóre uznali rozhodčí i přes trenérskou výzvu domácích. Během necelé minuty přidal svůj druhý gól českobudějovický odchovanec Horák, jenž prostřelil klubko hráčů.

"Odehráli jsme těžké utkání. K vidění byla spousta vyloučení i přesilových her. Ve druhé třetině se nám podařilo vstřelit tři branky a odskočit do vedení. V dalším průběhu utkání jsme si zápas zkušeně pohlídali. Vyrovnali jsme se soupeři v bojovnosti, která nám v posledních dvou zápasech chyběla," prohlásil útočník vítězů Sobotka.

Ve třetí dvacetiminutovce mohl z přesilovky zvýšit Říčka, ale kotouč po jeho nápřahu mezi kruhy zastavila tyčka. Dění na ledě s přehledem ovládala Sparta, která vytrvale zaměstnávala obranu Jihočechů. Jednu z mála příležitostí na zkorigování výsledku měl Voženílek, neujala se ani střela Karabáčka. Pátou trefu přidali hosté díky rychle využité dvojnásobné přesile, když se v 55. minutě prosadil podruhé v utkání Sobotka. Motor tak na domácím ledě padl i podeváté.

"Od našeho oslabení tři na pět na začátku druhé části, které jsme nabídli soupeři úplně zbytečně a dostali při něm druhý gól, už jsme neměli moc velkou šanci na úspěch. Jsme hloupý tým, a jestli budeme takhle pokračovat, nemáme velkou naději se prosadit. Soupeř vyhrál zaslouženě, byl ve všem lepší," uznal kouč poražených Václav Prospal.

Předehrávka 24. kola hokejové extraligy:

Madeta Motor České Budějovice - HC Sparta Praha 1:5 (1:1, 0:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 18. Karabáček (A. Raška, Michnáč) - 4. Sobotka (R. Horák, Tomášek), 23. R. Horák (Tomášek, Sobotka), 34. A. Kudrna (Pech), 34. R. Horák (M. Jandus, Dvořáček), 55. Sobotka (R. Horák, Řepík). Rozhodčí: Pešina, Lacina - Brejcha, Gerát. Vyloučení: 11:8, navíc Gilbert, Z. Doležal, Venkrbec (České Budějovice) všichni 10 min. Využití: 1:3. Bez diváků.

České Budějovice: Čiliak - Plášil, Vydarený, Slováček, Pýcha, Allen, Lytvynov, od 38. navíc Pavel - M. Beránek, Venkrbec, Christov - Z. Doležal, R. Přikryl, D. Voženílek - L. Bednář, Gilbert, Martin Novák - Karabáček, A. Raška, Michnáč. Trenér: Prospal.

Sparta: Machovský - Košťálek, Piskáček, Kalina, Tomáš Dvořák, M. Jandus, Němeček - Řepík, R. Horák, Sobotka - Buchtele, Tomášek, Rousek - A. Kudrna, Pech, Říčka - Zikmund, M. Sukeľ, Dvořáček. Trenéři: Hořava a Jandač.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články