Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Třinec a Mladá Boleslav cílí na pátou výhru v řadě, Liberec chce zastavit propad

Hned několik zajímavých sérií bude v sázce ve 24. kole extraligy. Zatímco vedoucí Třinec bude v utkání proti Litvínovu usilovat společně s Mladou Boleslaví (proti Hradci Králové) o páté vítězství v řadě, Liberec se tabulkou propadl po třech porážkách za sebou až na sedmé místo. Severočechy navíc čeká náročné utkání proti dobře hrajícím Karlovým Varům, které naopak poskočily do elitní čtyřky. Sestřihy všech zápasů sledujte v rámci pořadu Buly na programu ČT sport a na webu ctsport.cz od 22:00.

Utkání Liberec – Karlovy Vary
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Ukončí Litvínov špatnou sérii v Třinci?

Vedoucí Třinec čeká čtvrtý zápas po sobě v domácím prostředí a v krátké minisérii je zatím stoprocentní. "Šlape nám to zatím a my si toho vážíme. Ale stále k tomu je potřeba přistupovat s pokorou a neustále pracovat," řekl trenér Ocelářů Václav Varaďa, jehož tým ve všech čtrnácti odehraných zápasech zabodoval a i přes zápasový deficit se probil do čela tabulky.

Litvínovští v poslední době střídají výhry s porážkami, ale na tříbodové vítězství čekají už přes dva týdny. V Třinci navíc prohráli už šestkrát za sebou a jejich poslední úspěch z ledu Ocelářů už je přes čtyři roky starý. "Náš největší problém je, že nedokážeme zopakovat šedesát minut z předcházejícího zápasu. Výkony jsou jako na houpačce," prohlásil trenér Vladimír Országh.

Zlín jede do Plzně

Druhá Plzeň po předchozích třech porážkách ze čtyř zápasů dvakrát za sebou zvítězila 6:3 a proti Zlínu bude chtít vylepšit bilanci šesti výher z dosavadních sedmi domácích duelů. "Jsem rád, že nyní zápasy zvládáme, i když v průběhu prohráváme," řekl plzeňský útočník Matyáš Kantner.

Zlín jede do Plzně povzbuzen úterní výhrou s Vítkovicemi a také dobrou formou gólmana Libora Kašíka. "Musíme si pohlídat začátek utkání a nenechat si domácí utéct," řekl asistent trenéra Martin Hamrlík a varoval před silnými přesilovkami Gulaše a spol., neboť Zlín měl 14 vyloučených v posledních dvou utkáních. "Pokuty nedáváme, každý se musí zamyslet sám nad sebou," podotkl Hamrlík.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Plzeň

Ostravané chtějí zabrat proti Pardubicím

Vítkovice se po pěti zápasech vracejí na domácí led a věří, že po třech porážkách v řadě se jim proti Pardubicím povede zabrat. "Cesta k vítězství nevede přes nic jiného než maximální nasazení, bojovnost, každý jeden hráč musí odvést to nejlepší, co v něm je. Jak se říká, jezdit po zadku. Ale čeká nás soupeř, který chce začít vyhrávat. Předpokládám, že jejich cesta bude stejná, tedy přes nasazení, bojovnost, maximální odhodlání," řekl vítkovický trenér Mojmír Trličík, jemuž stále scházejí zranění Irgl, Polák, Kubalík a Krenželok.

Pardubice jsou přes zlepšené výkony stále jen dva body ode dna. "Potřebujeme hlavně od našich elitních útočníků lepší výkony," připustil hlavní kouč Richard Král. "Tabulku máme v hlavách, nemůžeme se na ni ale pořád dívat. Je nutné jít zápas od zápasu a musíme získávat body v každém utkání," doplnil útočník Matěj Blümel.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Dynamo Pardubice - České Budějovice

Brno hostí v derby Olomouc

Kometa po dvou předchozích výhrách utrpěla vysokou porážku v Hradci. "Na náladě je to znát, musíme se z toho dostat a vrátit se na vítěznou vlnu," přál si před domácím duelem s Olomoucí asistent trenéra Jan Zachrla. Brňané získali zkušeného obránce Barinku, chybět ale budou reprezentanti do 20 let Svozil a Brabenec a dále nemocní Rákos, Střondala a Bartejs.

Olomouc se stále potácí u dna tabulky a nemůže se odrazit vzhůru. Podle trenéra Zdeňka Motáka je důvod nutné hledat ve špatné koncovce – Kohouti jsou s 27 vstřelenými góly nejhorší v soutěži. "Budu se opakovat, ale nedáváme góly a na jeden dva nejsme schopni vyhrát, protože děláme chyby, které soupeři trestají. Víme, že to musíme zlepšit," řekl trenér Zdeněk Moták.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Kometa Brno

Liberec se představí ve Varech, Hradec v Boleslavi

Rozjetý tým Karlových Varů vyšplhal po osmi výhrách z devíti zápasů už na třetí místo. "Máme za sebou teprve první čtvrtinu, takže na nějaké závěry je zatím čas. Jsem ale rád, že se nám daří a bodujeme, jelikož vstup do sezony je každý rok důležitý," řekl hlavní kouč Martin Pešout.

Soupeřem Energie bude Liberec, jemuž naopak poslední zápasy nevyšly. Bílí Tygři prohráli třikrát bez zisku bodu a inkasovali za toto období patnáct branek.

Mladá Boleslav potvrdila skvělou aktuální formu při minulém duelu v Litvínově, přidala čtvrtou výhru za sebou bez ztráty bodu a nastřílela za toto období 21 branek. "Všichni plníme v týmu role, jaké máme. Makáme jeden pro druhého a gólmani nám chytají. Doufám, že to takhle bude pokračovat," přál si obránce David Bernad.

Hradec Králové se po třech zápasech bez bodu probudil v posledním duelu s Brnem (6:2). "Boleslav je nepříjemný bruslivý tým, většinou to ometali a hráli na dlouhé nahrávky. My do toho musíme zase šlápnout a hrát jako tým podle toho, co po nás chtějí trenéři," zdůraznil obránce Zdeněk Čáp.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články