Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hokejisté Třince porazili Vítkovice i podruhé, rozhodl Vrána

Favorit jde za postupem. Hokejisté Třince vedou ve čtvrtfinále play-off extraligy už 2:0 na zápasy. Na gól Nestrašila stačil v 50. minutě ještě odpovědět vyrovnávacím gólem Flick, jenže Vrána opět přiklonil výsledek na stranu Třince. Série se stěhuje do Ostravy, kde bude pokračovat ve středu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 2. čtvrtfinále Třinec - Vítkovice

"Je to fyzicky strašně náročný hokej. Není tam kus ledu, kde by bylo trošku volno. Okamžitě k nám přistupují. Jak se snažíme být všude nakrátko, tak hrají i oni. Bojuje se o každý metr ledu a rozhoduje jeden dva góly. Zatím to tam nepadá, ale je to 2:0. Myslím, že zaslouženě," řekl třinecký útočník Vladimír Svačina, který začínal sezonu ve Vítkovicích. Oddechl si, že ustáli i kuriózní gól. "Bůh existuje, protože takový gól mohl sérii dost ovlivnit, ale nestalo se."

Stejně jako v zahajovacím utkání, které vyhráli Oceláři 3:0, nepadl v první třetině gól. Před oběma brankami ale bylo výrazně rušněji. Stezka kryl už v úvodní minutě individuální průnik domácího Michala Kovařčíka a zastavil i šance Nestrašila, Daňa a Draveckého.

Vítkovice, které hrály opět bez kapitána Poláka, si počínaly sebevědoměji než v úvodní třetině zápasu číslo jedna, kdy v první třetině vystřelily jen jednou. Fridrich i Krenželok prověřili v dobrých pozicích Kacetla, který ale vykopl puk betonem. V přečíslení dva jednoho pak Lednický nepřihrál přesně Dejovi.

Po přestávce se už množily šance zejména na straně obhájce titulu. Vránova dělovka propadla Stezkovi, ale puk protančil jen několik centimetrů od pravé tyčky. Chmielewski na hranici brankoviště ani nadvakrát nedostal puk za záda gólmana Vítkovic a Nestrašil trefil břevno. Udeřit mohlo i na druhé straně, Fridrich ale v úniku nenašel skulinku mezi betony Kacetla.

Oba týmy si dávaly pozor na zbytečný faul a na trestnou lavici sedali hráči pouze za vzájemné pošťuchování až do času 39:48. První přesilová hra za faul Kováře trvala jen čtyři sekundy a po vydařené kombinaci zakončil mezi betony zblízka Nestrašil.

Pojistku mohl přidat na začátku třetí části Hrňa, ale ze sóla přestřelil. V dalším střídání Bitten nadvakrát nepřelstil Kacetla. Vítkovice hrály ve 48. minutě první přesilovkou hru a s notnou dávkou štěstí vyrovnaly. Kacetl jel za branku pro nahozený kotouč, který se ale odrazil od mantinelu před branku a Flick skóroval pohodlně do prázdné.

Domácím vrátil vedení před brankou neobsazený Vrána, který nadvakrát překonal Stezku. "Když soupeř vyrovnal šťastným gólem po naší chybě, tak se ukázala vůle v hráčích, že to chtěli zvrátit na svou stranu, a dali jsme gól," těšilo třineckého trenéra Václava Varaďu.

V podobné situaci se v dalším střídání neprosadil Guman a hosté ještě zahrozili v power-play, ale Třinec těsnou výhru udržel. "Abychom vyhráli, muselo by být gólů víc. Věřím, že se na to teď zaměříme, dva dny jsou dost času," uvedl Aleš Stezka. "Třinec je velmi kvalitní soupeř, a jak je vidět, dá se s ním hrát. Jak teď vyhráli dvakrát tady, tak my můžeme doma také dvakrát uspět," prohlásil.

HC Oceláři Třinec - HC Vítkovice Ridera 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)

Branka a nahrávky: 40. A. Nestrašil (Svačina, Kundrátek), 54. P. Vrána (Martin Růžička, Zahradníček) - 50. Flick (J. Stehlík, Pedan). Rozhodčí: Hejduk, Pilný - Brejcha, Malý. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. Diváci: 4965. Stav série: 2:0.

Třinec: Kacetl - Marinčin, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, Zahradníček, M. Zbořil - Martin Růžička, P. Vrána, Daňo - O. Kovařčík, M. Kovařčík, A. Nestrašil - Hrňa, Marcinko, Svačina - Chmielewski, Miloš Roman, Hrehorčák - Dravecký. Trenér: Varaďa.

Vítkovice: Stezka - Solovjov, Pedan, J. Stehlík, Plášil, L. Kovář, Koch - Bernovský, Marosz (od 21. Guman), L. Krenželok - Lakatoš, J. Hruška, Fridrich - M. Kalus, Flick, Bitten - Lednický, Chlán, Dej. Trenér: Holaň.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články