Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Hradečtí promarnili dvougólové vedení a Mladá Boleslav po obratu srovnala krok v sérii

Hradec Králové vedl ve druhém čtvrtfinále play-off extraligy po čtyřech minutách po brankách Jergla a Kaliny už 2:0, ale utkání nezvládl. Mladá Boleslav otočila duel třemi góly po trefách Lintuniemiho, Luntera a Kousala a po výhře 3:2 srovnala stav série na 1:1. Východočechům se navíc v závěru zranil brankář Filip Novotný a do hry musel Henri Kiviaho.

Poté co se v sobotu čekalo na první gól přes polovinu zápasu, odemkl tentokrát favorizovaný tým Mounfieldu hostující obranu už po pouhých 54 sekundách. Kalinovo nahození dokázal protlačit za Krošeljova záda Jergl. Ve čtvrté minutě hrály oba týmy pouze ve čtyřech a prostoru na ledě dokonale využili Cingel s Kalinou, který úspěšně zakončil přečíslení dvou na jednoho.

Obránce Kalina tak zaznamenal vůbec první gól v dresu Východočechů, k nimž přišel po minulé sezoně ze Sparty. V extralize slavil vstřelenou branku poprvé od začátku října 2019.

V osmé minutě přišpendlil Stránský tvrdě na hrazení Koukala a zkušeného útočníka na chvilku "vypnul". Ten však po chvilce zamířil na střídačku po svých, zatímco pro Stránského vystoupení po trestu na pět minut a do konce utkání za zásah do oblasti hlavy a krku skončilo. V dlouhé přesilovce se několikrát vyznamenal Krošelj, při pokusu Smoleňáka mu pomohla horní tyčka.

Dvoubrankový rozdíl ve skóre zůstal i do druhého dějství, v němž se však postupně dostávali čím dál více do hry Mladoboleslavští. Chybnou rozehrávku strážce domácí branky Novotného sice ještě nepotrestali, ale v polovině základní doby se už dotáhli i ve skóre. Lintuniemi využil prostoru, který mu domácí dopřáli, a zamířil přesně k tyčce. Jen o minutu a půl později ho navíc následoval Lunter.

"Domácí dnes skvěle začali a nám se zrovna nic moc nedařilo v těch prvních deseti minutách, ale myslím, že pak od druhé třetiny jsme byli lepším týmem. V první přestávce jsme si řekli, že musíme být o něco důraznější a silnější a víc o to bojovat. Je paráda, že se nám to podařilo otočit," pochvaloval si hostující obránce Lintuniemi.

"Nemyslím, že by došlo k uspokojení při té dlouhé přesilovce v první třetině. Paradoxně ale v té druhé třetině jsme dostali ty góly hned po naší přesilovce, kterou jsme sehráli špatně. Tam si myslím, že na chviličku k té ztrátě koncentrace došlo. Zaplatili jsme za to bohužel dvěma góly, což byl v zápase důležitý faktor. Přesilovky byly alfou a omegou obou zápasů. Naše přesilovky nás zatím sráží a nepomáháme si jimi. Dnes nás to stálo zápas," mrzelo domácího kouče Tomáše Martince.

Domácí mohli odpovědět. Jen o chvilku později byl Lev díky skvělé práci na brankovišti dvakrát po sobě velmi blízko tomu, aby jim vrátil vedení, jenže Krošelj byl proti. Kanonýr Oksanen pak zamířil bekhendem vedle.

Hned na začátku třetí části se provinil faulem Lev, Královéhradečtí však těžké chvilky přestáli bez úhony. Jakmile byli v pěti, protlačil se do šance Smoleňák, vychytal ho však Krošelj. Pak hráli přesilovku domácí, jenže se jim vůbec nepovedla. Ve 48. minutě se naopak prosadil pěknou ranou Kousal a dokonal obrat Středočechů. Ti vzápětí uhájili vedení i v oslabení.

Další komplikace pro domácí přišla v 55. minutě, kdy kvůli zranění odstoupil Novotný a na scénu musel nezahřátý Kiviaho. "Ohledně Filipa Novotného zatím netuším více, ale věřím, že to nebude nic vážného a na další zápas bude připravený," řekl trenér Martinec.

Moc nechybělo, aby ho hned překonal zblízka tečující Najman. V polovině 58. minuty sáhl Mountfield k oddechovému času, po němž zůstala domácí branka prázdná. Hosté už si však cenný úspěch nenechali vzít.

Čtvrtfinále play-off hokejové extraligy - 2. zápas:

Mountfield Hradec Králové - BK Mladá Boleslav 2:3 (2:0, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 1. Jergl (Kalina), 4. Kalina (Cingel, Orsava) - 30. Lintuniemi (Kotala, Kelemen), 32. Lunter (Fořt, Kelemen), 48. P. Kousal (O. Najman). Rozhodčí: Pražák, Sýkora - Hynek, Rampír. Vyloučení: 5:4, navíc J. Stránský (Mladá Boleslav) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 5682. Stav série: 1:1.

Hradec Králové: F. Novotný (55. Kiviaho) - Blain, Nedomlel, F. Pavlík, Kalina, McCormack, Jank, Pilař - Oksanen, Lev, Smoleňák - Jergl, Kevin Klíma, Perret - Kelly Klíma, Lalancette, Ščerbak - Orsava, Koukal, Cingel. Trenér: T. Martinec.

Mladá Boleslav: Krošelj - Ševc, Pýcha, Pláněk, Jánošík, Fillman, Lintuniemi, D. Moravec - D. Šťastný, Bičevskis, Kotala - P. Kousal, O. Najman, Flynn - Kelemen, Fořt, Lunter - J. Stránský, T. Knotek, Eberle. Trenér: Rulík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články