Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Poslední dva týmy se zapojí do play-off. Sparta hostí Liberec, Motor přivítá Pardubice

Dosud na zápasy čekaly, nyní se konečně zapojí do vyřazovacích bojů v hokejové extralize. Po základní části třetí Sparta vyzve v atraktivní repríze loňského semifinále Liberec, čtvrtý celek dlouhodobé fáze České Budějovice narazí na další úspěšný klub z předkola Pardubice. Přímý přenos utkání Sparta – Liberec sledujte na programu ČT sport a webu ctsport.cz od 18:40.

Sparta, která přes každoročně velké ambice čeká na titul už od roku 2007, má příležitost zúčtovat s Libercem za minulou sezonu. Pražané vstoupili do semifinále dvěma domácími porážkami, následně prohráli i pod Ještědem, ale ze stavu 0:3 se dokázali dotáhnout na 3:3. V klíčovém sedmém duelu ale nevyužili výhodu domácího prostředí a finále hrál Liberec. V duelech základní části vyhráli sparťané třikrát, Severočeši jednou.

"Loňskou sérii máme všichni v paměti, ale je jiný rok. Mužstva jsou trošku jiná. Nechci předvídat, co bude a nebude. Jdeme do prvního střídání, do prvního zápasu. Určitě ale musíme nastoupit lépe než loni," řekl kouč Pražanů Josef Jandač. "Po Vánocích jsme měli špatné postavení v tabulce a to, že jsme se probojovali do čtyřky, bylo díky tomu, že si vše začalo sedat, hráči se uzdravili. Teď uvidíme, jestli na to navážeme," dodal Jandač.

Jaké bude čtvrtfinále play-off? Poslechněte si Hokej fokus podcast:

Liberečtí sice hráli v předkole proti Brnu plný možný počet pěti utkání, ale Jandač neočekává, že by to mělo mít na Bílé Tygry negativní vliv. "Je to zkušené mužstvo, poslední roky hrají play-off až do konce. Jsou odolní a zvládají rozhodující zápasy. Loni vyhráli sedmý u nás, teď pátý (v předkole). Ví, jakým způsobem hrát play-off. Mají dost zkušených borců i zabudované mladé kluky, kteří jim dodávají energii a svěžest," řekl na adresu soupeře.

"My se hlavně těšíme. A věřím, že se na nás těší i Sparta. Známe to tam, bude to další parádní série. Šance na postup v procentech říkat nebudu. Chceme sérii vyhrát, stejně jako ji chce vyhrát Sparta. Všichni víme, jakou má útočnou sílu a čím disponuje. Nikde není psáno, že má něco jistého. Jeden tým musí vyhrát čtyřikrát, my jim nedáme ani jedno utkání zadarmo. Půjdeme krok za krokem," prohlásil liberecký trenér Patrik Augusta.

Liberečtí jdou do zápasu s tím, že nemají co ztratit. "Sparta bude samozřejmě favorit," řekl útočník Michal Birner. "Já se na tu sérii moc těším. Čekám, že budou hodně dobře nachystaní a budou ostří. Myslím, že to bude série se vším všudy a diváci se budou bavit. Naše rozehranost? To jsou jen takové úvahy... My jsme v té situaci, kdy jsme dlouho stáli, byli několikrát. Báli jsme se toho. Ale jak člověk potom skočí do toho zápasu a dotkne se puku, během pěti minut ho pohltí ta atmosféra. A pak už jedete na takového toho autopilota. Nemyslím, že by v tom byla pro nás nějaká výhoda," doplnil Birner.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 3. předkola Karlovy Vary - Pardubice

Českobudějovičtí proklouzli přímo do čtvrtfinále právě na úkor Dynama. "Pardubice jsou velmi kvalitní tým s vysokými ambicemi. V kádru mají několik šikovných kreativních hokejistů, kteří umí i sami velmi dobře zakončit. Celou sezonu hrály nahoře, ale ke konci na ně přišla jakási krize, kvůli čemuž přišly o postup do čtvrtfinále. Nicméně v předkole si ho opět vybojovaly," uvedl trenér Jaroslav Modrý.

"Nemyslím si, že by v sérii udělalo rozdíl, že Pardubice odehrály o tři zápasy více, ať už k lepšímu nebo horšímu. Víceméně oba dva týmy budou v den zápasu v dost podobném rozpoložení. Sérii očekávám velmi vyrovnanou, už jenom z důvodu, že v základní části získal soupeř stejně bodů jako my," připomněl Modrý.

Dynamo se jako jediný tým v předkole dokázalo vypořádat se soupeřem v nejkratším možném termínu. Východočeši porazili Karlovy Vary 3:0 na zápasy. S Motorem v sezoně nejprve oslavili dvě výhry shodným skóre 3:2, ale pak následovaly dva debakly. "Dostali jsme od nich dvakrát világoš – 1:6 a 1:7. Bude to však začínat od nuly. Samozřejmě to bude těžké. Hraje čtvrtý s pátým, takže to bude vyrovnané, ale věřím, že na konci budeme šťastnější my," konstatoval pardubický útočník Robert Říčka.

"Mají tam výborné starší hráče, ať je to Guli (Milan Gulaš), Pecháček (Lukáš Pech), Vondrka... Na obou stadionech chodí hodně lidí, takže si myslím, že to bude super série. Mohl by to být spíš útočnější hokej než nějaký zanďour. Věřím, že to bude dobrá série," dodal Říčka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články