Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Frolík se vrací do extraligy, vybral si Liberec

Zvučnou posilu získal extraligový Liberec. Bílé Tygry doplní pro novou sezonu zkušený útočník Michael Frolík. Čtyřiatřicetiletý Frolík měl přitom původně na nadcházející sezonu kontrakt se švýcarským Lausanne, kde odehrál uplynulý ročník. Severočeši oznámili dohodu na klubovém webu.

"V Michaelovi získáváme výraznou posilu do útoku. Je to výborný bruslař a pracovitý hráč, který dokáže nejen zakončit, ale i připravit akci spoluhráčům," uvedl na klubovém webu hlavní kouč libereckého týmu a zároveň i sportovní ředitel Patrik Augusta.

"Je to útočník s velmi úspěšnou kariérou v nejlepší soutěži světa i na mezinárodní scéně. Jeho obrovské zkušenosti a profesionalita pomohou celému týmu, a hlavně našim mladým hráčům. Svým charakterem a kvalitou se přiřadí k lídrům nejen na ledě, ale i mimo něj. Věřím, že společně budeme úspěšní," dodal Augusta.

Kladenský odchovanec Frolík má za sebou bohatou kariéru v NHL, kam si ho vybrala v roce 2006 Florida v prvním kole draftu jako 10. hráče v pořadí. Hrál také za Chicago, s nímž ligu vyhrál, Winnipeg, Calgary, Buffalo a Montreal. V 858 zápasech základní části nasbíral 384 bodů (159+225), dalších 47 utkání a 19 bodů (7+12) přidal v play-off.

Bronzový medailista z mistrovství světa z let 2011 a 2012 Frolík se loni snažil získat v přípravném kempu smlouvu v St. Louis a prodloužit své působení v nejlepší hokejové lize světa. Za Blues nastoupil v přípravě do čtyř zápasů a vstřelil jednu branku. Kontrakt na novou sezonu ale nevybojoval a rozhodl se přijmout nabídku ze Švýcarska.

Během minulé sezony odehrál za Lausanne 23 duelů a připsal si 14 bodů za sedm branek a stejný počet nahrávek. V únoru odehrál dva zápasy po návratu do reprezentace na olympijských hrách v Pekingu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články