Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Tomáš Zohorna je další posilou Pardubic. Jsem rád, že to takhle dopadlo, říká

Útočník Tomáš Zohorna se po roce ve švédském Oskarshamnu vrátil do Pardubic, s nimiž slavil dva tituly. Dynamo představilo další posilu pro extraligovou sezonu, v níž bude patřit k hlavním favoritům. Nejstarší ze tří bratrů Zohornů podepsal smlouvu na tři roky.

Tomáš Zohorna
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Suvad Mrkonjic

Východočeši sháněli posilu do útoku po odchodech Matěje Blümela a Lukáše Sedláka do NHL. "Říkal jsem to už předloni, že pokud se budu vracet do Česka, tak první, s kým budu chtít jednat, budou Pardubice. Nabídky z jiných týmů byly, všichni však věděli, že když začnu jednat v Česku, Pardubice budou číslo jedna. Jsem rád, že to takhle dopadlo," uvedl čtyřiatřicetiletý Zohorna.

Reprezentační centr, jenž letos startoval na olympijských hrách v Pekingu, slavil v Pardubicích titul v letech 2010 a 2012.

Jejich útok pak po letech v Chabarovsku v KHL a roce ve Švédsku posílil už na konci sezony 2020/21 před play-off. Nyní ví, že s posíleným týmem budou ambice nejvyšší.

"Bude to pro mě zajímavé a jsem rád, že se tady buduje tým, který by měl patřit mezi nejlepší v lize. Bude pro mě čest hrát za takový tým a těším se na to, bude to velká výzva," uvedl Zohorna.

V mužstvu se potká i s dalším členem zlatého kádru z roku 2012 Lukášem Radilem, jenž se vrátil do mateřského klubu z Dinama Riga.

Už dříve Východočechy posílili vedle Radila brankář Roman Will a útočník Tomáš Hyka z Čeljabinsku, obránci David Musil z mistrovského Třince, Tomáš Dvořák ze Sparty a Slovák Peter Čerešňák z Plzně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články