Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Extraligové finále se stěhuje do Liberce, Bílí Tygři se pokusí vrátit do série

V nezáviděníhodné pozici půjde Liberec do třetího utkání finále extraligy proti Třinci. Pokud chtějí Bílí Tygři dál reálně pomýšlet na to, že sesadí Oceláře z trůnu a vrátí jim tak dva roky starou porážku z boje o zlato, potřebují nutně uspět. V opačném případě by pak museli předvést zázrak v podobě obratu z 0:3 na 4:3, který se dosud v historii domácí nejvyšší soutěže žádnému týmu nepodařil. Přímý přenos sledujte od 18:30 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Utkání Liberec – Třinec
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Ve finále české extraligy dosud nikdo nedokázal zvrátit manko 0:2 ve svůj prospěch. "Bude samozřejmě hodně důležité to ve čtvrtek zvládnout, protože je obrovský rozdíl, zda je v sérii stav 1:2, nebo 0:3. Ale těch 0:3 to pořád ještě není. Oni vyhráli dvakrát doma, proč bychom nemohli teď vyhrát doma oba zápasy i my? A pak by se začalo zase od nuly," řekl liberecký útočník Michal Bulíř.

Po úvodním debaklu 2:6 se jeho tým na třineckém ledě výrazně zlepšil, přesto prohrál 1:3. "Musíme se vyvarovat faulů, které mohou sérii play-off rozhodovat, zejména pak ve finále. Věřím, že doma budeme silní, řekneme si věci, které chceme změnit a pak začneme tu sérii znovu s čistými hlavami," doplnil Bulíř.

Těší se, že si hráči budou moct po dlouhé době užít atmosféru, o niž se postará alespoň omezený počet diváků. "Jsem jednoznačně moc rád za to, že na zápas už může přijít alespoň pár stovek diváků. Fanoušci jsou určitě natěšení, co tak čtu, a i to málo pro nás může být velkou podporou," uvedl Bulíř.

Síly Severočechům neschází. "Já myslím, že síly jsou. A musí být. Není tady u nás nic většího než hrát finále o titul. Není to určitě jednoduché, protože ty síly určitě postupem času ubývají, ale člověk přepne v hlavě na zvláštní režim, aby síly určitě byly," popsal Bulíř.

"Poslední utkání rozhodly fauly, což nás samozřejmě musí mrzet, protože je to něco, co jsme v těch prvních dvou sériích nedělali. Nedovedu si vysvětlit, proč jsme to teď udělali ve dvou utkáních za sebou. Podíváme se na to, popovídáme si o tom a nachystáme se," ujistil trenér Patrik Augusta, který se právě kvůli zbytečnému zákroku musí obejít bez kapitána Petra Jelínka, jenž dostal dvouzápasový trest za faul na Matěje Stránského ve druhém finále.

Třinečtí potvrdili svou pohodu v domácím prostředí. Pod Javorovým vyhráli dosud v letošním play-off z osmi vystoupení sedmkrát. "Jdeme si všichni společně za naším cílem. Každý hráč, co jde na led, tak ví, že detaily můžou rozhodnout," připomněl útočník Miloš Roman.

Uvědomuje si ale, že vedení 2:0 v sérii samo o sobě nic nezaručuje. "Začíná se zase od stavu 0:0 a jde se dál od zápasu k zápasu, od střídání ke střídání. Musíme na to být psychicky připravení a všichni pokračovat pořád stejně. Může rozhodnout každá maličkost, každý souboj, každá přesilovka nebo oslabení. Je potřeba si na to dávat pozor a být zodpovědní," nabádal Roman.

"Je důležité, že jsme to doma zvládli a máme i druhý bod. Před sérií jsme si tenhle průběžný výsledek přáli a do Liberce jedeme s čistou hlavou. Věřím ale, že tam bude ten výkon lepší než v posledním utkání," přál si kouč Václav Varaďa, jemuž se příliš nezamlouval především vlažnější vstup Ocelářů do druhého utkání.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články