Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Energie schytala potupný debakl, Mladá Boleslav ji rozstřílela jedenácti góly

To se jen tak nevidí ani v hokeji. Karlovy Vary na ledě Mladé Boleslavi absolutně propadly v defenzivě a dostaly jedenáct branek při porážce 4:11. Za Středočechy v dohrávce 14. kola hokejové extraligy pálil dokonce čtyřikrát přesně David Šťastný.

Hokejisté Karlových Varů vstřebávají porážku
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Dnešek se nám vůbec nepovedl. Po pěti dobrých zápasech byla tohle facka. Ale za ten výkon jsme si ji zasloužili," přiznal obránce poražených Libor Zábranský mladší.

Jako první se prosadila domácí Mladá Boleslav. Úvodní přesilovku zápasu využil po půl minutě střelou z levého kruhu nejlepší střelec domácích Šťastný. Na 2:0 zvýšil čtyři minuty před koncem první části hry Šťastného parťák z první boleslavské formace Radim Zohorna.

A za minutu už to bylo dokonce 4:0. Nejprve potrestal chybu jednoho z karlovarských obránců Jääskeläinen a deset vteřin po něm se prosadil Najman. Třetinu snů pro domácí zakončil v čase 19:53 dalším přesilovkovým gólem Flynn.

"Bylo to od nás nepovedené utkání. Nějaký slabý parametr to mělo do třetí inkasované branky, pak už byla Boleslav ve všem lepší. Musíme se teď vrátit k tomu, co jsme předváděli v posledních pěti zápasech. K naší poctivé hře do obrany. A hlavně musíme předvést jiný výkon v dalším zápase," uvedl asistent hostujícího kouče Tomáš Mariška.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav - Karlovy Vary

Na druhou třetinu se do branky Energie postavil místo Bednáře Novotný, ale po osmi minutách už měl na kontě dvě inkasované branky. Obě z hole Šťastného, který tak ještě před polovinou zápasu završil hattrick. Hosté se dočkali prvního úspěchu ve 31. minutě, kdy se v přesilovce trefil z dorážky obránce Zábranský.

Domácí byli při chuti i ve třetí třetině a na 8:1 zvyšoval svým druhým gólem v zápase Najman. Za hosty snížil Šenkeřík, jehož gól platil až po kontrole u videa. Následně přidal svůj čtvrtý dnešní gól Šťastný. Magickou desítku pak trefil v 51. minutě Flynn a na 11:2 zvýšil bek Pláněk. Za hosty ještě stihli snížit Šenkeřík a Kaše.

"Začátek nám vyšel přesně tak, jak jsme chtěli. Snažíme se od začátku sezony hodně střílet a tlačit se do brankoviště. A dneska nám to tam prostě napadalo," řekl Šťastný.

"Po první třetině to bylo 0:5 a to se proti Boleslavi těžko dohání. Přesto jsme si řekli, že musíme bojovat až do konce. Snad nám pomohou tři góly ve třetí třetině, protože se říká, že jak skončíte, tak příště začnete. Takže se musíme poučit a v pátek hrát jinak," řekl Zábranský.

"Dokázali jsme odpovědět na neděli, kdy se nám výkon hráčů nelíbil. V kabině to mělo odezvu a jsme rádi, že jsme to odčinili. Už příprava na zápas byla jiná, vstup do něj se nám povedl a kluky to odměnilo vstřelenými góly," pochvaloval si domácí kouč Pavel Patera.

Dohrávka 14. kola hokejové extraligy:

BK Mladá Boleslav - HC Energie Karlovy Vary 11:4 (5:0, 2:1, 4:3)

Branky a nahrávky: 7. D. Šťastný (Jääskeläinen, Ševc), 16. R. Zohorna (Lunter, Dlapa), 17. Jääskeläinen, 17. O. Najman (P. Kousal), 20. Flynn, 24. D. Šťastný (Pláněk), 28. D. Šťastný (R. Zohorna), 43. O. Najman (J. Stránský, Bernad), 50. D. Šťastný (R. Zohorna), 51. Flynn (P. Kousal), 54. Pláněk (Lunter, A. Zbořil) - 31. L. Zábranský ml. (O. Beránek, Skuhravý), 49. Šenkeřík, 55. Šenkeřík (Koblasa, Kohout), 56. D. Kaše (M. Zabloudil, Pulpán). Rozhodčí: Pešina, Šindel - Zíka, Šimánek. Vyloučení: 4:9, navíc Vondráček (Karlovy Vary) 10 min. Využití: 3:1. Bez diváků.

Sestavy:

Mladá Boleslav: J. Růžička - Šidlík, Ševc, Dlapa, Pláněk, Bernad, Fillman - D. Šťastný, R. Zohorna, Lunter - J. Stránský, A. Zbořil, Jääskeläinen - P. Kousal, O. Najman, Flynn - Bičevskis, Cienciala, J. Strnad. Trenéři: R. Rulík a P. Patera.

Karlovy Vary: J. Bednář (21. F. Novotný) - Šenkeřík, M. Rohan, Graňák, Plutnar, Pulpán, L. Zábranský ml., Kotvan - Flek, D. Kaše, M. Zabloudil - Lauko, Hladonik, O. Beránek - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Skuhravý, Redlich. Trenér: Pešout.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články