Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Plzeň v Karlových Varech po dvou letech narazila, rozhodl Vondráček

Dva roky neporazili hokejisté Kralových Varů plzeňský celek, jehož vítěznou jízdu extraligou v minulém kole zbrzdil Třinec. A hned v nedělním 20. kole přišla další ztráta v Karlových Varech.  Zápas rozhodl už v závěru úvodní třetiny svým třetím gólem v sezoně útočník Tomáš Vondráček. Domácí bodovali naplno popáté v řadě.

Karlovy Vary - Plzeň, Stříteský a Kohout
zdroj: ČT4 autor: Slavomír Kubeš

Po šesti minutách západočeské bitvy si první příležitost vytvořili Karlovarští zásluhou Skuhravého dorážky v předbrankovém prostoru. Na druhé straně mohl nebezpečnou střelou otevřít skóre Kracík, ale Novotný, který opět nastoupil po jednozápasové pauze, byl pozorný.

"Byl to těžký zápas a z naší strany výborný výkon v obraně. Osobně se cítím dobře, kluci mi hodně pomáhají. Musím jim poděkovat, protože hrajeme fakt do obrany a rozhodují jeden dva góly. Když takhle budeme pokračovat, můžeme hrát s každým," řekl po utkání Novotný.

Blízko ke vstřelení branky mělo také obávané hostující duo Gulaš, Mertl, jenže i jejich opakované střely domácí gólman zneškodnil. Do šaten šli nakonec spokojenější hráči Energie poté, co v 19. minutě otevřel skóre z nenápadné akce střelou po ledě Vondráček.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Plzeň

Svižný hokej hraný v některých pasážích dlouho bez přerušení pokračoval i ve druhé dvacetiminutovce. Ve 22. minutě mohl zvýšit náskok domácích Lauko, ale Frodl mu v poslední chvíli puk šikovně vypíchl. Rovněž Černoch z bezprostřední blízkosti nedokázal zakončit a ve 28. minutě dvě rychle po sobě jdoucí "tutovky" Hladonika také zlikvidoval připravený strážce plzeňské branky.

Převahu Energie v této části hry ukončila vysoká hůl Rohana, za kterou obdržel trest 2+2 minuty. Plzeň si v přesilovce vytvořila velký tlak, ale vyrovnat se jí nepodařilo. Domácí odolali díky velké bojovnosti a vynikajícím zákrokům Novotného, který postupně zlikvidoval šikovnou teč Musila, opakované střely Gulaše z bezprostřední blízkosti a rovněž Kracíkova příležitost skončila v jeho lapačce.

I závěrečné dějství potvrdilo, že dnešní souboj rivalů byl především ve znamení vynikajících výkonů obou brankářů. Ve 44. minutě Frodl po špatné rozehrávce tygřím skokem zlikvidoval střelu Mikúše do odkryté branky a ani tísněný Lauko nedokázal bekhendovým zakončením procedit puk do hostující branky.

Velkou příležitost k navýšení skóre dostali hráči z lázeňského města v 57. minutě poté, co Škoda hrála při vlastní přesilovce v šesti a následném faulu Stříteského. Když přes minutu dlouhou přesilovku pět na tři nedokázala Energie využít, šel zápas do dramatického finiše. Hostům však k vyrovnání nepomohla ani 50 vteřin trvající power-play a brankář Novotný tak dokázal podruhé za sebou udržet celých šedesát minut čisté konto.

"Byl to další výborný zápas s výborným soupeřem. Myslím si, že byl vidět bruslivý hokej z obou stran, na což jsme se připravovali. První třetina byla vyrovnaná herně i na šance. Ve druhé třetině až do našeho nešťastného technického faulu jsme měli nejlepší fázi utkání, kdy jsme si vytvořili několik výborných šancí, měli jsme dobrý pohyb, ale to oslabení nás potom trošku oslabilo a utkání se zase vyrovnalo. Rozhodovala třetí třetina a rozhodlo naše týmové pojetí, obětavost a výborný výkon gólmana. Filip (Novotný) nás podržel a hráči mu dnes pomohli. Za to bereme velmi cenné tři body," řekl kouč Varů Tomáš Mariška.

Ladislav Čihák viděl ze střídačky Plzně zápas takto: "Budu stručný. My jsme dnes neodehráli dobré utkání a nehráli jsme dobře s pukem. Vrcholem bylo deset dvanáct minut ve druhé třetině, kde jsme se vůbec k ničemu nedostali. Nedali jsme ani gól a nepomohli jsme si ani přesilovkami. Šance tam samozřejmě byly, ale opakuji  neodehráli jsme dobrý zápas."

HC Energie Karlovy Vary - HC Škoda Plzeň 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

Branka a nahrávka: 19. Vondráček (Skuhravý). Rozhodčí: Hradil, Kubičík - Gebauer, Rožánek. Vyloučení: 5:6. Bez využití. Bez diváků.

Karlovy Vary: F. Novotný - Šenkeřík, M. Rohan, Plutnar, Graňák, L. Zábranský ml., Pulpán, D. Mikyska - Flek, D. Kaše, Hladonik - Lauko, T. Mikúš, O. Beránek - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Skuhravý, M. Zabloudil. Trenér: Pešout.

Plzeň: Frodl - Stříteský, V. Lang, Jiříček, Budík, Čerešňák, Kvasnička, Vráblík - Gulaš, Mertl, F. Suchý - Malát, Kracík, P. Musil - Pour, Kodýtek, P. Straka - Rob, Stach, Kantner. Trenér: Čihák.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články