Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Hokejisté Vítkovic konečně zlomili kouzlo Mladé Boleslavi a vezou domů tři body

Z posledních šesti vzájemných zapasů získaly Vítkovice s Mladou Boleslaví jen jediný bod, ale tentokrát začali její hráči zhurta a po první třetině vedli na boleslavském stadionu 2:0. A hned v úvodu druhé části hry pak zvýšili na 3:0. Poté už skórovali domácí hokejisté, ale na body už to nestačilo a Boleslav ještě při power-play inkasovala a prohrála 2:4. 

Mladá Boleslav - Vítkovice, Bičevskis uniká Lakatošovi z Vítkovic
zdroj: ČTK autor: Vít Černý

Skóre zápasu se měnilo už po 28 sekundách, kdy si na puk u levé tyčky počkal Lakatoš a se zakončením do odkryté branky neměl problém. Celá úvodní desetiminutovka pak i díky dvěma přesilovkám patřila hostům, když poměr střel na branku byl po této pasáži 11:0 v jejich prospěch. Za aktivitu byli Vítkovičtí odměněni v 15. minutě, když jejich třetí přesilovku využil přesnou trefou do horního růžku Polášek.

Hráči Vítkovic měli skvělý vstup i do druhé třetiny. Tentokrát na gól čekali jen 17 sekund, když se prosadil Štencel. To stálo místo v brance Krošelje, jehož nahradil Růžička. Mladá Boleslav si pak zahrála minutu proti třem, ale ani ve dvojnásobné výhodě svůj gólový účet neotevřela. To se jí povedlo až o několik minut později zásluhou přesné střely Flynna.

Recept na brzký gól okopírovali domácí od hostů ve třetí třetině, když na rozdíl jediné branky snížil po 53 sekundách nejlepší domácí střelec Šťastný. Další gól už ale Bruslaři nepřidali, naopak sami ještě inkasovali v poslední minutě do prázdné branky z hole Lakatoše, pro něhož to byl druhý zásah v zápase.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav - Vítkovice

Radim Rulík, kouč Mladé Boleslavi, litoval špatného začátku zápasu. "První polovinu zápasu jsme odehráli katastrofálně, bez pohybu. Vítkovice byly lepší a zaslouženě šly do vedení. Od poloviny zápasu se hra začala srovnávat a ve třetí třetině už jsme byli lepší my. Soupeř už to ale ubránil. Dnes to byl od nás nepovedený výkon, nedokážu ale říct proč."

Darek Stránský na střídačce vítězů naopak chválil své hráče za vstup do utkání. "Měli jsme dobrý vstup do utkání, první třetina byla od nás velmi dobrá. Měli jsme spoustu šancí a dali jsme i dvě branky. Poté jsme přidali třetí, ale soupeř enormní snahou a pohybem zkoušel se zápasem ještě něco udělat. To se mu povedlo a my jsme museli v závěru bojovat, ale udrželi jsme to. Jsem rád, že jsme složili reparát za poslední domácí debakl a snad jsme poslali našim partnerům a fanouškům omluvenku. Máme to teď nahoru dolů, musíme naše výkony stabilizovat."

BK Mladá Boleslav - HC Vítkovice Ridera 2:4 (0:2, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 35. Flynn, 41. D. Šťastný (Lunter) - 1. Lakatoš (Štencel), 15. Polášek, 21. Schleiss (Štencel), 60. Lakatoš (Štencel). Rozhodčí: Jeřábek, Obadal - Kajínek, Hynek. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. Bez diváků.

Mladá Boleslav: Krošelj (21. J. Růžička) - Šidlík, Ševc, Dlapa, Pláněk, Bernad, Fillman, od 21. navíc Klikorka - J. Stránský, Bičevskis, J. Strnad - Cienciala, A. Zbořil, Jääskeläinen - D. Šťastný, R. Zohorna, Lunter - P. Kousal, O. Najman, Flynn. Trenéři: Rulík a Patera.

Vítkovice: Miroslav Svoboda - Štencel, R. Polák, Kovář, Polášek, P. Trška, R. Černý - Lakatoš, J. Hruška, Schleiss - Mallet, Marosz, L. Krenželok - Šišovský, J. Mikyska, Dej - T. Kubalík, Werbik, Dočekal. Trenér: Trličík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články