Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Diváci mě tady mají rádi, což mě vždy vyhecuje a hraje se mi o to lépe, hodnotil exsparťan Košťálek

Prsty měl ve všech gólech týmu a sám nakonec šlágr 19. kola extraligy rozhodl. Obránce Jan Košťálek se dvěma asistencemi a vítěznou trefou postaral hlavní měrou o vítězství vedoucích Pardubic na ledě trápící se Sparty. Bývalý bek Pražanů měl o motivaci postaráno, jak ironicky uvedl na adresu sparťanských fanoušků.

"Myslím si, že jsme převedli dobrý výkon. Ve druhé třetině jsme měli trošku problémy, Sparta na nás tlačila, ale vydrželi jsme to a ve třetí třetině jsme ukázali zase naši sílu a vyhráli," pochvaloval si Košťálek po utkání, které Pardubice vyhrály 3:2.

Východočeši dokázali v O2 areně ubránit pět oslabení a sami skórovali v jediné početní výhodě. "Určitě to bylo klíčové. Oslabení jsou těžká a když se ubrání, je to super. A když nám tam pak jeden gól spadne z přesilovky, je to super," řekl Košťálek, jenž svým gólem v přesilovce utkání rozhodl.

Už předtím si připsal dvě asistence a byl tak společně s brankářem Romanem Willem mužem zápasu. "Věděl jsem, že tady vždy musím hrát nejlépe, co můžu. Ukázal jsem, že to umím," uvedl sedmadvacetiletý obránce, jenž do Pardubic odešel ze Sparty před začátkem minulé sezony. A fanoušci Pražanů mu to stále nemohou odpustit. "Diváci mě tady mají rádi, což mě vždy vyhecuje a hraje se mi o to lépe," řekl.

Sparta před utkáním prohrála čtyřikrát za sebou a naplno bodovala naposledy 14. října, přesto nehrála špatně. "Hráli skvěle, byl to super hokej nahoru dolů a bylo to vyrovnané," ocenil Košťálek výkon soupeře.

Pardubice vyhrály podeváté v řadě a teď je čeká stejně jako další týmy reprezentační přestávka. "Jestli je škoda, že je pauza? Nemyslím si. Jestli to má pokračovat, tak to bude pokračovat i potom. Myslím si, že máme na čem zapracovat a pauza se nám hodí. Pak do toho zase vletíme," řekl ofenzivně laděný bek.

Dynamo v O2 areně uspělo i přesto, že mu chyběla řada hráčů. Na marodce jsou například Peter Čerešňák, Jan Kolář, Tomáš Hyka nebo Ondřej Rohlík. Disciplinární komise navíc zastavila činnost bratrům Adamovi a Davidovi Musilovým. "Kluci, kteří zaskočili za zraněné nebo ty, kteří nemohli hrát, hráli skvěle a je vidět, že máme kde brát," dodal Košťálek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články