Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sparta se nezvedla ani po výměně trenérů, Pardubice si odváží tři body díky Košťálkovi

Šlágr 19. kola extraligy byl jako na houpačce, ale nakonec patřil Pardubicím. Spartě se sice povedlo otočit průběžný výsledek na 2:1, ale rozhodující obrat předvedlo Dynamo. Východočeši nejprve srovnali díky Robertu Říčkovi a vítěznou branku na konečných 3:2 zaznamenal ve 49. minutě bývalý sparťan Jan Košťálek, autor tří bodů. Pardubičtí oslavili devátou výhru v řadě, Pražané prohráli popáté za sebou.

"Myslím si, že jsme neodehráli vůbec špatný zápas. Bohužel se projevilo, že zatímco my nejsme v pohodě, tak Pardubice jsou naopak v laufu a vyhrávají. Na konci si zápas s přehledem pohlídaly," řekl Hlinka po utkání. "Měli jsme jeden den, nebyl čas trénovat něco nového, ale když se něco takového stane, je to vztyčený prst a my všichni to víme. Na Spartě byl, je a bude tlak vždy a my se s tím musíme vyrovnat. A začít odvádět práci," podotkl útočník Roman Horák.

Pražané do utkání nastoupili ve speciálních dresech na počest rozšíření Klubu legend, do něhož byli nově uvedeni in memoriam Karel Masopust, Jan Reindl, Jiří Kročák, Patrik Martinec a David Výborný. "Před všemi klobouk dolů, byli to vynikající hráči. Když jsem byl malý, tak jsem na ně koukal, a je čest být v týmu. Když se tady předávají nějaké ceny, tak se na to rád koukám," řekl Horák.

Oba týmy dělilo v tabulce před vzájemným soubojem propastných 20 bodů, v zápase to ale vidět nebylo. Sparta držela krok s hosty, v jejichž sestavě chyběli distancovaní bratři David a Adam Musilové. Po opatrnějším úvodu se od 10. minuty začalo tempo hry zvyšovat. Domácí mohl posunout do vedení Kempný, stejně jako na druhé straně Kousal s Radilem však neuspěl.

Bezbrankový stav se změnil ve 13. minutě, kdy za zády brankáře Kováře skončila tečovaná střela Košťálka od modré čáry, o což se postaral Matej Paulovič. Pražané ale dokázali na vedoucí gól soupeře odpovědět. Willa, který předešlé dva zápasy neinkasoval, překonal i přes Matýsův faul Sobotka.

Sparta byla poté aktivnější a Will měl výrazně více práce než jeho protějšek. Domácí ale nevyužili první přesilovku, ve 25. minutě se neprosadil Horák a následně pardubický gólman zlikvidoval i samostatný nájezd Erika Thorella.

V polovině zápasu se ale Pražané dostali do vedení, když Horák využil toho, že jeden z hráčů Dynama neměl hokejku a prostřelil Willa. Další gól mohl přidat Tomášek, ale neuspěl. Stejně dopadl Řepík, jenž trefil tyčku. Sparta poté nevyužila další početní výhodu a v závěru druhé třetiny toho litovala, když 43 sekund před odchodem do kabin vybídl Zohorna ke skórování Říčku a bývalý hráč Sparty vyrovnal.

Ve třetí části se do slibných šancí dostali Horák i hostující Radil s Dvořákem, oba brankáři ale své týmy podrželi. Sparta poté nevyužila další přesilovku a v prvním oslabení sama inkasovala. Vyloučení Tomáška potrestal přesnou střelou od modré čáry Košťálek.

Vyrovnat se již Spartě nepodařilo ani v závěrečné power-play, Východočeši tak soupeři oplatili porážku z prvního vzájemného zápasu v sezoně. "Šance jsme měli, ale puky se nám teď neodráží a nepadá nám to tam. Bohužel prohráváme, ale musíme si vyčistit hlavy a zapracovat na tom," řekl útočník Sparty Vladimír Sobotka.

19. kolo hokejové extraligy:

HC Sparta Praha - HC Dynamo Pardubice 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 15. Sobotka (Moravčík), 31. Horák (Řepík, Kempný) - 13. Paulovič (Košťálek, Poulíček). 40. Říčka (T. Zohorna, Košťálek), 49. Košťálek (R. Kousal, T. Zohorna). Rozhodčí: Pražák, Šindel - Špůr, Zíka. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:1. Diváci: 13 176.

Sparta: Jakub Kovář - Moravčík, Krejčík, Mikliš, Kempný, M. Jandus, Němeček, Polášek - Řepík, Sobotka, Konečný - Tomášek, Horák, E. Thorell - Safin, D. Vitouch, Buchtele - Hauser, G. Thorell, M. Vitouch. Trenéři: Ton a Hlinka.

Pardubice: Will - Košťálek, T. Dvořák, Hrádek, Vála, Nedbal, Bučko - Radil, T. Zohorna, R. Kousal - Matýs, Cienciala, Říčka - Koffer, Poulíček, Paulovič - Urban, Rákos, Rouha. Trenér: Rulík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články