Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Po trailech přes hory

Chtěli jsme se před fanoušky ukázat, přiznal kanonýr Klíma

Tři góly nastřílel do plzeňské branky Kevin Klíma a čistým hattrickem podpořil sílu týmu z Hradce Králové. Klíma byl nejlepším snajprem při demolici Plzně 6:1. "Pocity jsou výborné. Hráli jsme jako tým, každý se obětoval pro druhého. Měli jsme i chvíle, kdy jsme trošku propadali, to musíme zlepšit. Jinak to byl ale dobrý zápas," ocenil Klíma šestou výhru za sebou.

Kevin Klíma (vpravo) se raduje s Alešem Jerglem
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Větší cenu než ty předchozí měla z jednoho zásadního důvodu. Do hlediště konečně mohlo víc než tisíc fanoušků – a hned si užili takovou podívanou. Jako by před nimi hradečtí hokejisté přepnuli na další stupeň. "To je jasné. Slyšíme je, chceme se před nimi ukázat a hrát dobře pro ně," vzkázal Klíma.

Snad právě i proto byl zápas pořádně vyhecovaný. Férovou bitku bez rukavic předvedli Cingel se Schleissem, strhlo se i několik hromadných potyček. Jednu takovou vyvolal Klímův bratr Kelly. "To k hokeji prostě patří. Vyhecují to právě i fanoušci, na stadionu byly cítit emoce," řekl Kevin.

Sám skóroval, góly rozdělil rovnoměrně do každé z třetin. Pokaždé v ten pravý moment, aby Plzeň - doufající v naději na obrat - srazil ještě níž. Dvakrát využil přesilovku. "Kluci mi to vždycky perfektně nahráli," děkoval a zapřemýšlel, co mu asi řekne otec Petr. "Nejspíš to, že musím dát ještě tři sta gólů, abych ho dohnal," usmál se.

Díky výhře se Mountfield osamostatnil v čele extraligové tabulky, na Třinec má šest kol před koncem náskok tří bodů. Rázem je tak o něco blíž k zisku Prezidentského poháru, což by přitom od Východočechů před začátkem sezony čekal málokdo. "Jasně že o tom všichni víme, ale hlavně se soustředíme na svoji hru a chceme v tom pokračovat," reagoval Klíma.

Přímý postup do elitní čtyřky už mají Hradečtí jistý dávno, teď se začínají soustředit na play-off. "Určitě je pár věcí, ve kterých se musíme zlepšit, ale řekl bych, že tak jako teď musíme hrát každý zápas," dodal Klíma.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články