Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Německo - Polsko

Hradec Králové zametl s Plzní a pojistil si vedení v extralize, hattrickem zazářil Klíma

Šlágr 54. extraligového kola se změnil v jednoznačnou záležitost ve prospěch vedoucího Hradce Králové. Mountfield totiž čtvrtou Plzeň rozstřílel 6:1 a odskočil druhému Třinci na rozdíl tří bodů. Hattrickem se blýskl Kevin Klíma, kterému ve střelecké listině sekundovali Radek Smoleňák, Bohumil Jank a Kelly Klíma. V dresu hostujícího týmu obstaral korekci Ludwig Blomstrand.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Plzeň

Indiáni rozhodně nemuseli začít tak špatně, do úvodní branky domácích byl totiž zápas hlavně o chybách. Hradečtí jich v rozehrávce i na útočné modré čáře udělali víc a dopřáli postupně Bulířovi, Blomstrandovi a Mertlovi šance v přečísleních. Hosté je nepotrestali a pak duel během necelých šesti minut víceméně ztratili.

Hladovější domácí poprvé rozradostnil z dorážky kapitán Smoleňák, který vstřelil svůj 100. extraligový gól. Hned za 14 sekund pobavil oslavou netradiční střelec obránce Jank, když nečekaně pronikl za plzeňskou defenzivu. A využitou přesilovou hrou dokonal skvělou pasáž domácích Kevin Klíma.

Logicky si pak lídr tabulky mohl dovolit opatrnější hru, i proto se její obraz vyrovnal. Škoda ale mohla pomýšlet na snížení jen v přesilovkách. Thorell v šanci před prázdnou brankou selhal a Hradec znovu vytáhl jednu ze svých domén - forčekink, na který Plzeň vůbec nestačila a několikrát musela děkovat brankáři Svobodovi.

Do utkání se v tu chvíli přidala i druhá linie. Stačil jeden neodpískaný zákrok, aby hráči začali testovat povolený metr rozhodčích. To nejdřív vedlo k hromadné rozmíšce, v níž se angažovaly celé pětky na ledě a která vyústila nevídanou klukovinou plzeňského kapitána Kindla: Po uklidnění situace hodil soupeřovu rukavici do hlediště, takže musel do sprch.

Z brankového hlediska uklidnil domácí 24 sekund před druhou sirénou znovu Kevin Klíma, ale klid vzal za své hned po siréně, kdy se do sebe bez rukavic pustili Cingel se Schleissem. Symbolicky pro celý zápas vyhrál bitku královéhradecký útočník.

Po dlouhé době zaplněný stadion slavil znovu hned po přestávce. Několik fanoušků obětovalo i pokrývku hlavy, když se Kevin Klíma po 59 sekundách podruhé prosadil v přesilovce a završil čistý hattrick. Gólman Novotný se nicméně třetího čistého konta v novém působišti nedočkal, sebral mu ho v přečíslení Blomstrand.

Mountfield přesto dohrával v pohodě, pět minut před koncem potvrdil jeho dominanci druhý z bratrů Klímů Kelly. Ten navíc v závěru vyvolal další bitku, která zápas víceméně zakončila. Hradec nečekaně vládne extralize, naopak Plzeň je v problémech, neboť České Budějovice už na její čtvrtou příčku ztrácejí jen bod.

Mountfield Hradec Králové - HC Škoda Plzeň 6:1 (3:0, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 13. Smoleňák (Oksanen, F. Pavlík), 13. Jank (Jergl), 18. Kevin Klíma (Blain), 40. Kevin Klíma (Nedomlel, Orsava), 41. Kevin Klíma (Ščerbak, Lalancette), 56. Kelly Klíma (R. Pilař) - 42. Blomstrand. Rozhodčí: Mrkva, Ondráček - Ganger, Klouček. Vyloučení: 9:8, navíc Cingel - Schleiss oba 5 min., J. Kindl do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 2460 (omezený počet).

Hradec Králové: F. Novotný - Blain, Nedomlel, F. Pavlík, R. Pilař, McCormack, Jank - Oksanen, Lev, Smoleňák - Jergl, Kevin Klíma, Perret - Kelly Klíma, Lalancette, Ščerbak - Orsava, Cingel, Pajer. Trenér: T. Martinec.

Plzeň: Miroslav Svoboda - Kvasnička, Kaňák, Kremláček, Graňák, J. Kindl, Budík, od 21. navíc Hamšík - Schleiss, Kodýtek, Blomstrand - F. Přikryl, Bulíř, F. Suchý - Dzierkals, Mertl, Malát - Dufek, G. Thorell, M. Lang. Trenéři: Baďouček a Říha.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články