Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Chomutov vyhrál doma posedmé za sebou, Pardubice porazil 4:1

Chomutov - Hokejisté Chomutova porazili ve 29. kole extraligy Pardubice 4:1 a po sedmé domácí výhře za sebou se v tabulce posunuli na páté místo. Vítěznou branku vstřelil ve 28. minutě ve vlastním oslabení slovenský útočník Peter Ölvecký, který v dresu Pirátů debutoval po příchodu v reprezentační pauze. Dynamo prohrálo třetí z posledních čtyř zápasů.

Radost hokejistů Chomutova
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

V úvodu nejdříve domácí gólman Kopřiva vyřešil ošemetnou situaci úspěšně, přestože Pardubičtí už se chtěli radovat z gólu. Ve třetí minutě už se ale Dynamo dostalo do vedení. Za zády brankáře Pirátů skončilo Gregorcovo nahození od modré čáry.

Odpovědět se snažili Sklenář a Růžička a vyrovnání se dočkal Chomutov v osmé minutě. Vondrka z levé strany z rohu ideálně uvolnil beka Ruttu, který bez problémů překonal přesouvajícího se Kristana. Hosté se pak ubránili při Kautově vyloučení a domácí odolali na přelomu první a druhé části při Ruttově trestu.

Následně se neprosadili domácí v dlouhé početní výhodě včetně 30 vteřin v pěti proti třem. Piráti ale před polovinou utkání získali vedení při přesilovce Pardubic. Sklenář uvolnil Ölveckého, který překonal Kristana kličkou do forhendu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Chomutov - Pardubice

Pak Ölvecký při svém čtyřminutovém pobytu na trestné lavici sledoval i další šanci spoluhráče Červenky. Piráti zvýšili při Kautově vyloučení, když se po Červenkově přihrávce prosadil zblízka Růžička. Před druhou pauzou ještě skončila Červenkova teč na tyči, další možnost nevyužil Tomica a Ölvecký trefil břevno.

Na začátku třetí třetiny neuspěl po Červenkově střele Tomica, ale po 37 vteřinách hry se Piráti opět radovali. Mezi kruhy se dostal k puku Pospíšil a bekhendem prostřelil Kristana. Hosté se snažili marně zkorigovat stav. V 52. minutě při Ruttově trestu trefil Cetkovský tyč. Domácí se ubránili i 11 sekund ve třech proti pěti a Piráti si bez problémů náskok do konce utkání pohlídali.

Piráti Chomutov - Dynamo Pardubice 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 8. Rutta (Vondrka, V. Růžička ml.), 28. Ölvecký (Sklenář), 37. V. Růžička ml. (Červenka, Vondrka), 41. Pospíšil (Harant) - 3. Gregorc (Kolář, Kaut). Rozhodčí: Pavlovič, Hejduk - Ondráček, Hynek. Vyloučení: 7:5, navíc Cetkovský (Pardubice) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 5167.

Chomutov: M. Kopřiva - Rutta, Skinner, Harant, Jánošík, Šidlík, Pereťagin - Pospíšil, Červenka, Tomica - D. Květoň, V. Růžička ml., Vondrka - Hřebejk, Ölvecký, Sklenář - Chlouba, Dušek, Kubinčák. Trenéři: V. Růžička st., B. Kopřiva a J. Šťastný.

Pardubice: Kristan - Štajnoch, Gregorc, Nedbal, Čáslava, Bokroš, M. Šeda - Orsava, Nahodil, Rolinek - P. Sýkora, Redenbach, Marcinko - Rapáč, Cetkovský, Poulíček - Kolář, Kaut, Pipek - Moučka. Trenéři: R. Král a Zadina.

Vladimír Růžička starší (Chomutov): "Měli jsme špatný vstupd do utkání. Prvních deset minut jsme neměli vůbec pohyb. Pardubice hrály lépe a daly branku. Jsem rád, že se nám zápas podařilo obrátit. Získali jsme cenné tři body."

Richard Král (Pardubice): "Zápas rozhodl prostředek druhé třetiny, kdy jsme ubránili přesilovku soupeře pět na tři, ale při naší následné přesilovce jsme dostali gól na 2:1. Chomutov se dostal na koně, pak už byl lepším týmem a zaslouženě vyhrál."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články