Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Mladá Boleslav se po výhře nad Olomoucí vyhoupla na třetí místo

Mladá Boleslav - Mladá Boleslav vyhrála nad Olomoucí 3:0 a posunula se na třetí místo. Domácí definitivně rozhodli o svém vítězství na začátku druhé třetiny, kdy Tomáš Hyka s Tomášem Klimentou navýšili jednobrankové vedení z první třetiny. O to se postaral Dominik Pacovský. Brankář David Rittich si připsal třetí čisté konto v sezoně.

Při absenci kapitána Davida Výborného nalepil na dres v domácím týmu 'céčko' Lukáš Pabiška. Jeho tým začal zápas aktivně a už po 43 vteřinách hry musel zahákovat unikajícího Klimentu Vyrůbalík. Více se ale v úvodní přesilovce zapotil domácí brankář Rittich, který po střele Ondruška málem doklouzal i s pukem do branky. Zda skutečně puk nepřekročil brankovou čáru, nakonec zkoumal i videorozhodčí.

Pak udělal na ledě průvan v reprezentační formě hrající Jarůšek a z jeho důrazu dokázal vytěžit dorážkou úvodní branku zápasu Pacovský. Mladoboleslavský střelec mohl přidat i druhou branku, ale jeho blafák po přihrávce Urbana Konrád dokázal vykrýt. Na druhé straně se dostal k volnému puku mezi kruhy Eberle, ale mířil přesně doprostřed brány.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Mladá Boleslav - Olomouc

Domácí vstoupili do druhé dvacetiminutovky opět aktivněji a byli odměněni už po 23 vteřinách hry, když se u mantinelu uvolnil Hyka a nekompromisně zavěsil. Za tři minuty se opět mladoboleslavští fanoušci radovali. V samostatném úniku byl faulován Klimenta, který dokázal střelou zápěstím proměnit následné trestné střílení.

To byl poslední moment v zápase pro brankáře hostí Konráda, kterého nahradil v brankovišti Vošvrda. Na druhé straně mohl odpovědět Holec, ale jeho střela z mezikruží mířila mimo tři tyče.

Boleslav hrála s chutí

Jarůšek nedokázal vleže překonat Vošvrdu, pak neodlepil střeleckou smůlu ze své hokejky Klepiš, když mohl po akci Hyky s Klimentou střílet do odkryté branky, ale radost mu pokazil Vošvrda. Domácí mohli náskok navýšit v minutu dlouhé dvojnásobné početní výhodě, ale tu Hanáci přestáli bez úhony.

Ve třetí třetině mohl výsledkem pohnout jako první domácí kapitán, ale puk ho v úniku na branku neposlechl podle jeho představ a střela bekhendem šla Vošvrdovi do ramena. Velmi slušně naplněnou arénu pak dostal do varu přesilovkový zámek, v němž nejnebezpečněji pálil Bárta, jehož ránu vytěsnil brankář Mory maskou. Také hosté zahrozili v početní výhodě, ale Houdek trefil jenom tyčku. A tu samou tyč mohl tentýž hráč proklínat v další přesilovce Olomouce. Rittich tak mohl slavit nulu.

BK Mladá Boleslav - HC Olomouc 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávka: 5. Pacovský (Jarůšek), 21. Hyka, 24. Klimenta z trestného střílení. Rozhodčí: Fraňo, Lacina - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 5:6. Bez využití. Diváci: 4115.

Mladá Boleslav: Rittich - Stříteský, Voráček, Trončinský, Holub, Ovčačík, Kučný - Hyka, Klepiš, Klimenta - Jarůšek, Urban, Pacovský - Bárta, Musil, Lenc - Kubica, R. Hruška, L. Pabiška. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Olomouc: Konrád (24. Vošvrda) - Vyrůbalík, Houdek, Valenta, Staněk, Ondrušek, Jaroměřský - Buc, J. Knotek, Laš - Eberle, Řípa, Vodný - Kafka, Zeman, T. Mikúš - Kucharczyk, Herman, Holec. Trenéři: Venera a Tomajko.

Marian Jelínek (Mladá Boleslav): "Jsme velmi spokojeni se třemi body, protože Olomouc hraje letos velmi dobře a jako my se nachází tam, kde nás asi nikdo nečekal. Dnes to byl od nás kolektivní výkon od brankáře, přes prvního obránce až po posledního útočníka. Davida Výborného lze jenom těžko nahradit, jde to jedině takto týmovým výkonem."

Zdeněk Venera (Olomouc): "Domácí byli po celou dobu zápasu aktivnější, živější a často nás přehrávali v osobních soubojích. Když už jsme si něco vytvořili my, tak nás vychytal výborný brankář domácích nebo jeho tyčky."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články