Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Vítkovice prohrály pošesté za sebou, na Spartě 0:5

Praha - Hokejisté Sparty porazili ve 29. kole extraligy Vítkovice 5:0. Pražané zdolali před svými fanoušky Ostravany popáté za sebou, hosté už šestkrát v řadě nedosáhli ani na bod. Góly vítězů obstarali Marek Hrbas, Michal Dragoun, Daniel Přibyl, Miroslav Forman a Petr Kumstát, gólman Tomáš Pöpperle vychytal podruhé v sezoně čisté konto.

První třetina byla jednoznačně v režii domácí Sparty. Kucsera sice už po pár vteřinách zazvonil na tyč za Pöpperlem, ale to bylo ze strany Ostravanů na dlouhé chvíle všechno. Po vyloučení na obou stranách v krátkém sledu využili sparťané většího prostoru na ledě, na konci parádní kombinace byl v závěru sedmé minuty Hrbas a Pražané vedli.

V další šanci vychytal brankář Dolejš Formana, při souboji tváří v tvář proti Klimkovi mu pomohla tyč. Jenže v 15. minutě si Kovář při souboji s Dragounem, který se tlačil do zakončení, pomohl faulem a domácí forvard dostal k dispozici trestné střílení. Vyřešil ho přesnou přízemní ranou na vyrážečku a bylo to 2:0. Čajkovský chvilku poté pálil z mezikruží nad.

Druhá třetina nabídla vyrovnanější obrázek hry, ale nešlo o menu pro hokejové gurmány. Vítkovičtí se po Buchteleho faulu protrápili přesilovkou, samotný hříšník pak po návratu na led připravil "gólovku" pro Saboliče, ale skvělý Dolejš byl proti. Ve 37. minutě však Přibyl po precizně provedeném blafáku do bekhendu zavěsil pod horní tyč.

Po opětovném návratu ze šaten uháněl na Pöpperleho osamocený Strapáč, ale recept na překonání sparťanského gólmana nenašel. A nepovedlo se to ani Zdráhalovi, Pöpperle pak i podruhé vychytal Strapáče.

Před polovinou třetího dějství bylo definitivně rozhodnuto, když dostal na kruh pro vhazování nabito Forman a Dolejš lovil kotouč z branky počtvrté. Sparta pak v trochu exhibičním závěru zahazovala jednu možnost za druhou, neuspěla ani v 95 vteřin dlouhé přesilovce pět na tři, ale pokračující klasickou početní výhodu nakonec využil Kumstát.

Sparta Praha - Vítkovice Steel 5:0 (2:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 7. Hrbas (Mikuš, Pech), 15. Dragoun z trestného střílení, 37. Přibyl (Forman, Buchtele), 50. Forman (Přibyl, Polášek), 60. Kumstát (Pech, M. Procházka). Rozhodčí: Pešina, Horák - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Diváci: 6140.

Sparta: Pöpperle - Čajkovský, Švrček, Eminger, Polášek, Hrbas, J. Mikuš - Forman, Přibyl, Buchtele - Hamilton, Klimek, Sabolič - M. Procházka, Pech, Kumstát - Netík, Dragoun, A. Kudrna. Trenéři: Jandač a Moták.

Vítkovice: Dolejš - Štencel, Kudělka, Sloboda, Klok, Čerešňák, Pastor, Kovář - Hovorka, Kolouch, Kucsera - Zdráhal, Balán, Burger - J. Káňa I, Strapáč, Húževka - Tomi, Jáchym, E. Němec. Trenér: Svozil.

Zdeněk Moták (Sparta): "Myslím, že jsme byli opravdu lepší po všech stránkách. Těch střeleckých příležitostí jsme měli ještě daleko více, kdy jsme kolikrát góly nedali ani do odkryté otevřené brány. S povděkem kvitujeme, že Tomáš Pöpperle nedostal branku a zase po dlouhé době jsme uhráli nulu vzadu, i když ten výkon do obrany nebyl zase až tak dobrý. Pět vstřelených branek je samozřejmě dobrých, ale musíme na to navázat v dalších zápasech."

Ladislav Svozil (Vítkovice): "Určitě jsme sem nejeli s tím, co jsme předvedli hlavně první třetinu, protože to jsme byli ustrašení, prohrávali většinu osobních soubojů, Sparta lépe bruslila, což se projevilo dvěma góly a měli tam ještě tři až čtyři další šance, ten stav mohl být i horší. Druhou třetinu jsme se trochu zvedli, měli jsme tam nějaké přesilovky i šance, ale celkově za ten výkon jsme si to až na některé časové úseky nezasloužili. Sparta byla jasně lepší a zaslouženě vyhrála."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články