Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dostihy 2024

Čekání na něj bylo delší, ale ten gól je strašně důležitý, řekl Chlapík

Téměř měsíc čekal na další gól, ale trefil se v pravou chvíli. Útočník hokejistů Sparty Filip Chlapík ve 25. minutě rozhodl úvodní zápas semifinále play-off extraligy s Českými Budějovicemi. Uklidnil tak nejen sebe, ale i celé mužstvo pro další pokračování boje o vstupenku do finále.

Sparta - České Budějovice
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Chlapík vládl produktivitě základní části soutěže, v níž byl i nejlepším střelcem a nahrávačem, když v 53 zápasech nasbíral 70 bodů za 31 branek a 39 asistencí. Ve čtvrtfinále pak nahrával na šest gólů a na gól čekal do semifinále.

"Opravdu jsem byl v klidu. Věděl jsem, že když si budu hrát to svoje, tak to přijde. Ničím jsem se nestresoval, nesvazovalo mě to. Když jsem na to dostal nějaké otázky, akorát mě to nabudilo. Je sice fakt, že to čekání bylo delší, ale důležité je, že to tam padlo. Nakonec to byl taky vítězný gól. A pro nás strašně důležitý," uvedl Chlapík v rozhovoru s novináři.

Nakonec nemuselo zůstat u jediné trefy, od druhého zásahu ho dělily jen centimetry, když trefil přes půl kluziště tyčku prázdné branky během power-play Motoru. "Věřil jsem si, že to dám. Dostal jsem se na osu a před sebou jsem měl docela volnou lajnu. Bohužel tyčka. Kdybych chtěl trefit z téhle pozice tyčku, ze sta puků to netrefím. Naštěstí jsme to pak ubránili, což je to hlavní. Kdybychom pak dostali gól, to bych asi naštvanej byl, ale při výhře to neřeším," pousmál se Chlapík.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 1. semifinále Sparta - České Budějovice

A už tušil, že u spoluhráčů mu tahle neúspěšná střela ze středního pásma jen tak neprojde. Čtyřiadvacetiletý kanonýr měl totiž dostatek času, aby co nejlépe zamířil. "Počítám, že hlavně od Formiče, kterému jsem to mohl dát na křídlo, něco proběhne," řekl Chlapík, jehož Miroslav Forman skutečně o minutu později naoko vyplísnil. "Ale důležitá je výhra, kterou máme, přestože jsme podle mého nehráli dobře. Musíme se zlepšit," dodal.

K tomu by mělo napomoci uklidnění po úspěšném vykročení do série. "První výhra je v tomhle hrozně důležitá. Tím spíš, že to je doma. Motor je úplně jiný soupeř než Liberec. Ten hrál rychle a důrazně, kdežto Motor má trochu starší tým. Spíš se snaží kontrolovat hru. Jsou zkušení, přesně vědí, kde mají být a jak to hrát. Je to fakt úplně jiné než minulá série. Ale víme, jak dobře jsme schopní hrát. Když se k tomu trošku vrátíme, bude to ještě lepší. Musíme být chytřejší s pukem," řekl Chlapík.

Jeho gól zůstal nakonec i vítězným také z toho důvodu, že výborně chytali oba brankáři: domácí Július Hudáček i hostující Dominik Hrachovina. "Oba gólmani byli fantastičtí. Nám taky 'Hudy' chytil spoustu šancí a navíc i trestné střílení. Play-off je hodně o gólmanech. Když vám zachytá gólman, jdete daleko," připomněl Chlapík.

V ochozech zaplněné O2 areny bylo 15 089 diváků, první semifinálovou bitvu tak sledovala nejvyšší návštěva sezony. "Bylo to super. Trochu větší vedro, ale my jsme rádi. S lidmi je to fakt úplně něco jiného. Bez nich to není ono. Super, že přišli, snad to takhle bude pokračovat," přál si Chlapík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články