Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Nejlepší hokej v kariéře? Takové play-off jsem ještě neměl, přiznává Tomášek

Velice vydařený návrat z Chabarovsku do mateřské Sparty zažívá hokejový útočník David Tomášek. Šestadvacetiletý reprezentant od ledna nasbíral ve sparťanském dresu dvacet kanadských bodů za dvanáct zápasů. Dosáhl tak svého kariérního maxima a výrazně dopomohl Pražanům k přímému postupu do čtvrtfinále play-off i následnému vyřazení Liberce. Na své výkony se náhradník z Pekingu pokusí navázat v semifinále proti Českým Budějovicím.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejisté Sparty i Budějovic se chystají na střet v semifinále

Tomášek se do extraligy vrátil ve velkém stylu a paradoxně mu k tomu pomohly i olympijské hry, na kterých se nepředstavil. Pražský rodák byl totiž jedním z trojice náhradníků, kteří v Pekingu jen trénovali a čekali na případné doplnění na soupisku.

"Peking byl trošku na hlavu, ale zároveň jsme si my taxikáři, jak jsme si říkali, řekli, že to zkusíme otočit v něco dobrého. Připravovali jsme se na to, že můžeme hrát tam, i když šance byla tak deset procent. Poté jsme si to ale s kondičním trenérem Dominikem Kodrasem nastavili tak, že zkusíme využít pauzu a připravit se co nejlépe na play-off," řekl Tomášek novinářům na neformálním setkání v O2 areně. Náhradníci totiž byli na OH označováni jako takzvaný taxi squad.

O semifinále play-off se hovořilo v novém dílu Hokej fokus podcastu:

Podle výsledků a výkonů Tomáška je vidět, že se to podařilo. "Měl jsem strašnou chuť dostat se do zápasů. Samozřejmě chvilku trvalo, než se mi to podařilo, ale teď jsem rád, že jsem se dostal do pohody a mužstvu jsem pomohl," uvedl. Důležité bylo, že se mu podařilo vyrovnat se s nakumulovanou únavou z cestování s týmem Chabarovsku. "Kvůli olympiádě se pořád hrálo a my jsme pořád přelétávali Rusko. Musel jsem se z toho dostat, pak natrénovat, protože na to v Chabarovsku taky prakticky nebyl čas," řekl Tomášek.

Reprezentační útočník v pěti zápasech vyřazovací fáze vstřelil pět branek a přidal čtyři asistence. "Jestli hraji nejlepší hokej v kariéře? Jsou na to různé pohledy. Bodově asi jo, takové play-off jsem ještě nikdy neměl. Herně vždy najdu spoustu věcí, které se dají zlepšit. Nějak to zapadlo, ale snažím se držet při zemi. Skončilo čtvrtfinále, čeká nás nová série a nemusí být lehké na výkony navázat. Je potřeba zachovat chladnou hlavu a hrát svůj hokej," podotkl Tomášek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články