Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Bruslaři ve třetí třetině knockoutovali Pardubice a postoupili do semifinále

Prvním semifinalistou extraligy je Mladá Boleslav. Bruslaři ukončili sérii s Pardubicemi v nejkratším možném čase, postup si vybojovali výhrou 5:3 na ledě Dynama. Východočeši přitom vedli po dvou třetinách už 3:1, nástup do závěrečného dějství ale nezvládli a Boleslavští vývoj třemi rychlými góly otočili. Rozhodující branku vstřelil v 51. minutě v přesilovce hrdina pondělního zápasu Jakub Kotala.

Utkání Pardubice - Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

"Měli jsme hodně špatný vstup a přišlo mi, že jsme vůbec nebyli hlavou v zápase. Pardubice zaslouženě vedly, mohli jsme tam úplně v pohodě ztratit celé utkání a nakopnout Pardubice do dalšího průběhu série. Naštěstí jsme dali kontaktní gól na 1:3 a začalo se to trošku zvedat. Důležitý byl samozřejmě gól na 2:3, který nakopnul celou střídačku a všechny hráče. Tam už se tomu začalo věřit," řekl trenér Mladé Boleslavi Pavel Patera.

Hosté v úvodu nevyužili dvě přesilové hry. Přesně po dvou minutách šel pykat obránce Hrádek, který faulem zmařil šanci Ciencialy.

Další oslabení způsobilo Dynamu Camarovo podražení v útočném pásmu, ale domácí se ubránili a v 7. minutě sami udeřili. Blümel našel před brankou Poulíčka, který překonal Růžičku.

Pardubice, které nastoupily bez obránce Ďalogy, navíc hned za 45 sekund zvýšily náskok. Tybor se z levé strany natlačil před mladoboleslavského gólmana a bekhendovým zakončením ho překonal mezi betony.

Odpovědět se snažil Šidlík, ale Klouček byl na místě. Další možnost Dynama měl při Kotalově trestu Zohorna.

Po 47 sekundách druhé části našel zpoza branky Kosticyn volného Camaru, který čtvrtým gólem v play-off zvýšil už na 3:0. Za 53 vteřin ale skórovali i hosté, Kloučka překonal přes clonu střelou od modré čáry Jääskeläinen.

Středočechy podržel Růžička při šanci Kusého a potom i při vyloučení Stránského zlikvidoval Paulovičovu možnost.

Mladá Boleslav se neprosadila při Mikušově vyloučení a domácí nezužitkovali početní výhodu při Najmanově trestu. Kotala nepřekvapil Klouček zpoza branky a před druhou pauzou mohl zvýšit Kosticyn.

Ve 47. minutě prokličkoval Pavel Kousal do úniku a blafákem do forhendu si vychutnal i Kloučka.

Za 78 sekund přes clonu před pardubickým gólmanem zamířil obránce Šidlík z pravého kruhu přesně k protější tyči a náskok Dynama se rozplynul.

Hosté byli při chuti a Klouček musel krýt pokus Pavla Kousala. Na druhé straně měl odkrytou branku Kosticyn, ale po Kolářově přihrávce neuspěl.

V 51. minutě při Camarově vyloučení dokonal obrat tečí Ševcovy střely Kotala. Sudí si ještě potvrdili situaci u videa. Kotala skóroval popáté z posledních tří utkání.

"Pořád jsme věřili. Sice jsme si v šatně museli něco říct důrazněji, ale věřili jsme, že na to máme, poslat to minimálně do prodloužení, ale nakonec to dopadlo tak, že jsme to úplně otočili," radoval se Kotala.

Dynamu se odpovědět nepodařilo. Před odkrytou brankou nedosáhl na puk Poulíček, neuspěl ani Robert Kousal a Mladá Boleslav se ubránila i při Jääskeläinenově vyloučení. Pojistku naopak zařídil po Strnadově přihrávce do prázdné branky Stránský.

"Nevím, proč jsme tak začali, ale dá se říct, že první dva zápasy jsme skoro přenechali Boleslavi. Včera bylo vidět, že už jsme se dostávali do toho svého. Dneska jsme byli dvě třetiny suverénně lepší tým, ale pak nevím, co se stalo. Prostě jsme se sesypali a je po sérii," řekl pardubický útočník Tomáš Zohorna.

Dynamo Pardubice - BK Mladá Boleslav 3:5 (2:0, 1:1, 0:4)

Branky a nahrávky: 7. Poulíček (Blümel), 8. Tybor (R. Kousal), 21. Camara (A. Kosticyn, J. Mikuš) - 22. Jääskeläinen (Bernad, Cienciala), 47. P. Kousal, 48. Šidlík (D. Šťastný), 51. Kotala (Ševc), 60. J. Stránský (J. Strnad). Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Konečný stav série: 0:4.

Pardubice: M. Klouček - Nakládal, Vála, Bučko, J. Mikuš, Hrádek, J. Kolář - Tybor, O. Roman, R. Kousal - Camara, T. Zohorna, A. Kosticyn - Blümel, Poulíček, Kusý - O. Rohlík, Paulovič, L. Horký. Trenér: R. Král.

Mladá Boleslav: J. Růžička - Šidlík, Ševc, Pláněk, D. Moravec, Fillman, Bernad, Dlapa - J. Stránský, Bičevskis, J. Strnad - D. Šťastný, A. Zbořil, Kotala - Jääskeläinen, Claireaux, Cienciala - P. Kousal, O. Najman, Flynn. Trenéři: R. Rulík a P. Patera.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články