Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Boleslav přejela Kometu a drží se na špičce tabulky

Mladá Boleslav - Poté, co prohráli s lídrem extraligy z Plzně, si hokejisté Mladé Boleslavi spravili chuť proti Kometě. Středočeši přejeli Brno 4:0, přičemž Bárta a Jarůšek zaznamenali dva body. Kometa tak potvrdila, že se jí nedaří na hřištích soupeřů, kde ze šesti utkání prohrála už čtvrtý zápas. Na vedoucí Liberec ale přesto ztrácí jen tři body, Boleslavi na lídra chybí ještě o bod méně.

Hokejisté Komety Brno při inkasovaném gólu
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Minulými výkony namlsané mladoboleslavské publikum se tentokrát dočkalo gólu po necelých třech minutách. Radim Hruška před brankou nezištně našel Látala, který mířil z ideální pozice přesně. Za hosty mohl kontrovat Ostřížek, který po přečíslení rozezvučel brankovou konstrukci.

Následné minuty patřily opět domácím, kteří se v úvodní části starali Čiliakovi o práci v průměru každou minutu. A to si ještě Žejdl nechal v samostatném úniku utéct puk. Výborného útočná řada si pak vynutila tlak i první přesilovku, ta se dokonce na závěrečných 47 vteřin změnila na dvojnásobnou.

Gólově potrestat se ovšem Bruslařům podařilo až třetí faul Brna v závěru třetiny. Rána obránce Stříteského zapadla přesně do horního růžku Čiliakovy brány. Hosté při svých střeleckých pokusech naráželi na pozorného Ritticha, který si jistě poradil i s dalšími ošemetnými situacemi.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav - Kometa Brno

Ve druhé části střel i šancí ubylo. Výraznějšími byly jen dorážky domácího Radima Hrušky a hostujícího Čermáka, oba ale v těsné blízkosti brány narazili na připravené brankáře. Ten domácí navíc přidal i reflex při teči Hanzlíka. Na druhé straně tak zvýšil už na tříbrankový rozdíl Pabiška, který zamířil přesně nad vyrážečku. Hosté v té době hráli už bez útočníka Němce, jenž dostal za svůj výstup s čárovým rozhodčím osobní trest na deset minut a do konce utkání.

O větší zápletku se ještě mohl postarat Ostřížek, s dostatkem prostoru na střelu z mezikruží ale nenaložil ideálně. Podobně se vedlo také Čermákovi, který už ve třetí části ujel ve vlastním oslabení, ale střílel nepřesně. Pod největší palbou se ovšem Rittich ocitl při dvou oslabeních v krátkém sledu, čisté konto si ale vzít nenechal ani po dalších šancích Ostřížka a Jana Hrušky. Když už byl překonán, zachránil na brankové čáře před dorážejícím Kaberlem jeden z obránců.

Domácí krušné chvíle přečkali a znovu udeřili. Rozjetému Bártovi se odrazil puk přímo do jízdy a Čiliakovi nedal v sólu šanci. Závěr si domácí vychutnali, byť třeba Urban zcela sám u brankoviště zvedl puk až příliš. 

BK Mladá Boleslav - HC Kometa Brno 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 3. M. Látal (R. Hruška), 20. Stříteský (D. Výborný, Bárta), 33. L. Pabiška (Jarůšek), 52. Bárta (Jarůšek, Žejdl). Rozhodčí: Hodek, R. Svoboda - Bláha, Špůr. Vyloučení: 4:5, navíc V. Němec (Brno) 10 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 4135.

Mladá Boleslav: Rittich - Voráček, Stříteský, Holub, Trončinský, Holub, Robar, Ovčačík - Pabiška, D. Výborný, Jarůšek - Pacovský, T. Urban, Hyka - Klimenta, R. Hruška, M. Látal - Bárta, Žejdl, Musil. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Kometa Brno: Čiliak - Spang, T. Kaberle, Kováčik, Hanzlík, Kuboš, Malec, Štindl - V. Němec, J. Hruška, Ostřížek - Vondráček, H. Zohorna, J. Káňa II - Dočekal, L. Čermák, Burian - T. Svoboda, Raška, R. Zohorna. Trenéři: Hadamczik, K. Beran a Pokorný. 

Marian Jelínek (Mladá Boleslav): "Viděli jsme velice hezké utkání. Oba týmy vyznávají ofenzivní styl. Od začátku bylo hodně gólových situací. My jsme je využili. Soupeř je měl rovněž. Úžasný výkon ale podal náš brankář, jeho první nula v extralize mluví za vše. Vítězství je zasloužené a hodně si ho vážíme. Víme, že Kometa má úžasný tým."
Kamil Pokorný (Kometa Brno): "Chci pogratulovat domácím k vítězství. V zápase byli hodně zarputilí. Obrovský rozdíl byl v tom, že své nabídnuté šance proměnili, i když jich v první třetině asi měli víc. Ve druhé a třetí třetině jsme se nemohli dostat do zápasu, protože jsme nedali branku, to se mužstvo těžko zvedá. Domácí naopak hráli v pohodě, protože gól nedostali. Byli jsme hodně nepřesní v koncovce a domácím podal vynikající výkon brankář Rittich. Bez gólu lze v Boleslavi těžko uspět." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy