Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Plzeňští dál vítězí, poradili si i s Boleslaví

Plzeň – Třetí výhra v řadě a hokejisté Plzně se mohou radovat z posunu na první místo extraligové tabulky. Plzeňští o výhře 3:1 nad Mladou Boleslaví rozhodli v přesilových hrách. Indiáni se v nich prosadili hned dvakrát. Středočeši poprvé za poslední tři zápasy odjíždějí z cizího kluziště bez bodového zisku. 

Hosté sice vstoupili do utkání aktivněji, domácí ovšem udeřili z první střelecké příležitosti. Ve druhé minutě našel Jeřábek zadovkou na pravém kruhu nekrytého Kracíka, jenž otevřel skóre. Indiáni svého soupeře dostali pod tlak a během signalizovaného vyloučení mohl agilní Kracík v dobré šanci zvýšit vedení.

V následné přesilové hře už na brankovišti nehlídaný Johnson šikovnou tečí Bližňákova nahození upravil na 2:0. Další dvě početní výhody už domácím nevyšly, naopak v 9. minutě po vyhraném vhazování snížil ve vlastním oslabení Ovčačík nenápadnou střelou od modré čáry.

Hra se postupně vyrovnala, Středočechy ale srazila nedisciplinovanost. Vyloučení Urbana ze závěru první třetiny potrestal krátce po zahájení prostřední části Hossa, který zblízka zužitkoval nadvakrát ideální přihrávku Pulpána.

Hosté mohli odpovědět ve 23. minutě při přečíslení dvou na jednoho, Musil ale po vybídnutí od Pabišky trefil pouze gólmana Machovského. Za chvíli se vyznamenal i jeho protějšek Rittich, když dokázal zareagovat na teč Poletína. Domácí opět začali mít navrch, nedokázali však před polovinou utkání využít čtyřminutovou přesilovku, kterou si zkrátili vyloučením za příliš mnoho hráčů na ledě.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Mladá Boleslav

Ve 31. minutě si naopak po dalším trestu Moravčíka zahráli 43 vteřin trvající přesilovou hru pět na tři hosté. Machovského ovšem nepřekvapilo chytré zakončení Výborného ani následná skrytá bekhendová střela Musila. Poté znovu směrem dopředu přidali Indiáni, Rittich ale zastavil pokusy Kubalíka s Kracíkem a ve 38. minutě skvělým zákrokem překazil krásnou individuální akci Kratěny přes celé hřiště. Z protiútoku se na Machovského řítil osamocený Bárta, ale nevyšlo mu zakončení.

Do závěrečné dvacetiminutovky hosté nastoupili s cílem vstřelit kontaktní branku a začali soupeře důsledně napadat už v útočném pásmu. Indiáni ale soupeře aktivním pojetím dlouho nepouštěli do šancí a přečkali i dvě přesilové hry Mladé Boleslavi. Bruslaři se o závěrečný nápor připravili dvěma vyloučeními a v půlminutové power play neskórovali. Po šesti zápasech, ve kterých bodovali, tak vyšli naprázdno. 

HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav 3:1 (2:1, 1:0, 0:0) Branky a nahrávky: 2. Kracík (Jeřábek, D. Kubalík), 5. Johnson (Bližňák, Pulpán), 21. Hossa (Pulpán, Jeřábek) - 9. Ovčačík (Lenc, L. Pabiška). Rozhodčí: R. Čech, Hradil - Lhotský, Jiří Svoboda. Vyloučení: 7:11. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4044.

Plzeň: Machovský - Kadlec, D. Sklenička, J. Jeřábek, Moravčík, Kubka, Pulpán - Kratěna, Bližňák, Schleiss - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Johnson, Lev, Hossa - J. Sýkora, Preisinger, Poletín. Trenéři: Michal Straka a Čihák.  

Mladá Boleslav: Rittich - Voráček, Stříteský, Trončinský, Holub, Ovčačík, Trška - Jarůšek, D. Výborný, Bárta - Hyka, Urban, Pacovský - M. Látal, Žejdl, Klimenta - Lenc, Musil, L. Pabiška. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Michal Straka (Plzeň): "Do utkání jsme vstoupili dobře. Na rozdíl od posledního utkání na Spartě jsme se vyvarovali zbytečných chyb a rychle jsme vedli 2:0. Bohužel jsme pak inkasovali laciný gól. Zápas rozhodl náš třetí gól ze začátku druhé třetiny, kdy jsme využili druhou přesilovku v zápase. Pak se nám podařilo nepustit Boleslav znovu na kontaktní gól a dovedli jsme zápas k vítězství. Jsme moc rádi, že jsme Boleslav porazili, ale určitě jsme to nebrali jako odvetu za prohrané předkolo play off v minulé sezoně."

Marian Jelínek (Mladá Boleslav): "Nepovedl se nám vstup do utkání. Určitě jsme si nepředstavovali, že tady budeme už v páté minutě prohrávat 0:2. Rychlým gólem jsme se sice dostali na kontakt, ale opět nám nevyšel začátek druhé třetiny, kde jsme po 25 vteřinách dostali branku z přesilovky. Dnes o výsledku rozhodly právě přesilové hry. Soupeř dvě proměnil a nám se to naopak nepovedlo. Paradoxně jsme skórovali jen ve vlastním oslabení. Plzeň zaslouženě vyhrála." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články