Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Dvacítku posílí na mistrovství světa také Kaut, slibně vypadá i start Nečase

Také útočník Martin Kaut posílí hokejovou dvacítku na nadcházejícím juniorském mistrovství světa v Kanadě. Trenér Václav Varaďa před odletem evropské části výběru na soustředění do zámoří potvrdil, že vedení Colorada start bývalého hráče Pardubic na šampionátu odsouhlasilo. Kaut momentálně působí na farmě Avalanche v AHL.

Martin Kaut (vpravo)
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

"Martin se k nám připojí 19. prosince," uvedl Varaďa. Již dříve zástupci českého hokeje potvrdili, že Detroit na šampionát uvolní útočníka Filipa Zadinu, který také hraje na farmě v AHL. Zadina se k mužstvu připojí den po Kautovi.

Slibně vypadá i start Martina Nečase, jenž po sedmi zápasech v NHL v dresu Caroliny také putoval na farmu. "Věřím, že během pár dní budeme vědět, jak na tom je a kdy by se mohl hlásit na kempu," uvedl Varaďa.

Teoreticky je stále ve hře i příjezd Filipa Chytila, který ale v současnosti pravidelně nastupuje za první tým New York Rangers.

Je nám líto, video expirovalo.
"Veterán" dvacítky Škarek: Aspoň už vím, co od šampionátu čekat

Česká dvacítka se v příštích dnech bude připravovat v Nanaimu. Součástí kempu budou i dvě přípravná utkání: 19. prosince se Slováky a 22. prosince proti USA.

Na turnaji se Varaďův výběr, který obhajuje čtvrté místo, v základní skupině utká se Švýcarskem, Ruskem, Kanadou a Dánskem. Mistrovství začne 26. prosince.

"Doufám, že se nám v kempu podaří tým naladit na vítěznou notu a že turnaj odehrajeme dobře. A porveme se o výsledek," přál si Varaďa.

"Tým máme slušný. Bude záležet na tom, jak se vše sejde a jak nás turnaj zastihne v aktuální formě. Doufám, že nám to půjde, bude se nám dařit a po skončení si budeme moct říct, že jsme udělali vše," uvedl obránce Jakub Galvas.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články