Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Zvučná posila pro šampionát dvacítek. K národnímu týmu se připojí Zadina

Dres české reprezentace oblékne na mistrovství světa hokejistů do 20 let v Kanadě, které se bude hrát od 26. prosince do 5. ledna ve Vancouveru a Victorii, útočník Filip Zadina. Devatenáctiletý šestý hráč letošního draftu NHL působí na farmě Detroitu v Grand Rapids. Zadinovo uvolnění pro šampionát potvrdil generální manažer Red Wings Ken Holland.

Sport
zdroj: ČT4

Zadina působí v AHL od začátku sezony a ve 22 zápasech za Griffins si připsal 15 bodů za 7 branek a 8 asistencí. Je v týmu pátým nejproduktivnějším hráčem a čtvrtým nejlepším střelcem. Na premiéru v NHL odchovanec Pardubic čeká.

V přípravě sehrál Zadina za Detroit sedm utkání z celkových osmi. V nich zaznamenal 2 branky a přihrávku. Na minulém juniorském šampionátu zazářil, když pomohl ke čtvrté příčce českého mužstva 7 góly a asistencí v sedmi duelech. Byl zvolen do All-Star týmu turnaje.

Usiloval také o účast na seniorském MS, ale do konečného výběru se nedostal. Syn asistenta trenéra Třince a bývalého útočníka Marka Zadiny má v reprezentačním "áčku" na kontě už šest střetnutí s bilancí gólu a přihrávky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články