Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Dvacítka se připravuje na turnaj ve Švédsku pod dohledem Eliáše. Má klukům co dát, říká kouč Varaďa

Zatímco pro seniorský národní tým je kemp v Přerově první v sezoně a spíš seznamovací, hokejoví reprezentanti do dvaceti let se v Berouně už připravují na jednu z posledních prověrek před vrcholem sezony, prosincovým mistrovstvím světa. Čeští mladíci se chtějí ukázat v dobrém světle trenérovi Václavu Varaďovi a jeho asistentovi Patriku Eliášovi na kempu a následném Turnaji čtyř zemí ve Švédsku.

Obránce hokejové reprezentace do 20 let Radim Šalda
zdroj: Česká hokejová reprezentace

V pátek sehrají první utkání ve tři hodiny odpoledne proti Finsku. Na lavičce bude stát i Eliáš, jenž se aktivně zapojuje do cvičení na tréninku. "Je skvělé být v týmu a pracovat s kluky, užívám si to," říká dvaačtyřicetiletý bývalý útočník.

Kvůli národnímu týmu odmítl i práci v New Jersey Devils, kde strávil devatenáct sezon a zámořský klub jeho dres v únoru slavnostně vyvěsil pod strop Prudential centra. "Patrik je ikona českého hokeje a má klukům co dát. Ať už to je po dovednostní stránce nebo po psychologické. Má velký přehled o tom, jak se kdo v dané chvíli cítí," odůvodňuje Varaďa výběr svého kamaráda na lavičku dvacítky.

Je nám líto, video expirovalo.
Dvacítka má v Berouně kemp pod vedením Varadi a Eliáše

S Eliášem spolupracoval na ledě i v hráčské kariéře. "Jsme kamarádi od čtrnácti let. Hráli jsme spolu od těchto juniorských kategorií v jedné pětce. Venca má s touto kategorií zkušenosti a patří v současnosti k našim nejlepším trenérům," oceňuje Eliáš svého kolegu.

Čeští mladíci trénují v Berouně v počtu 22 hráčů a ve čtvrtek se přesunou do Örnsköldsviku na Turnaj čtyř zemí. Dosud sehráli v létě dvě přátelská utkání v Brně proti Švýcarsku, v nichž zvítězili 6:3 a 3:1. Ve Finsku pak po vysoké porážce 3:9 přišla výhra 5:1.

V červenci byl k dispozici kádr například s gólmanem Jakubem Škarkem a Martinem Nečasem, který se připravuje s A-týmem. Kádr dvacítky je teď z části obměněný, třeba s brankářem Lukášem Dostálem. Odjezdy do zámoří si posunula i šestice Ostap Safin, Daniel Bukač, Jáchym Kondelík, Matyáš Svoboda, Jan Kern a Tomáš Vomáčka.  

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články