Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Češi naposledy trénovali v Praze. Zapojili se už i Červenka, Kubalík a Řepík

Český hokejový národní tým se naposledy sešel na tréninku v Praze, stále ale nebyl v plném počtu. Většina mužstva už však byla pohromadě, a to i proto, že se k týmu připojili Roman Červenka, Dominik Kubalík a Michal Řepík. Trenérský tým vedený Josefem Jandačem tak měl k dispozici osmnáct z pětadvaceti nominovaných. Kompletně pohromadě budou Češi až na čtvrtečním tréninku v Soulu.

Roman Červenka a Dominik Kubalík
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Zatímco Červenka s Kubalíkem se zapojili do tréninku na ledě, Řepík se po nedělním duelu v Liberci věnoval regeneraci. "Byl to první trénink, nebylo to úplně ono. Ta olympijská atmosféra začne od zítra. Moc se těším, je to splněný sen. Jsem rád, že jsem v týmu a hrozně se těším," řekl Kubalík, který je ve 22 letech nejmladším členem českého týmu.

Do bojů o extraligové body ještě v úterý zasáhnou brankář Patrik Bartošák z Vítkovic, brněnský obránce Ondřej Němec a útočníci Milan Gulaš s Tomášem Mertlem z Plzně, Petr Koukal z Hradce Králové a Michal Vondrka z Chomutova. Hrát by měl i kapitán olympijského týmu Martin Erat, který léčil virózu a v neděli proti Pardubicím v sestavě Komety chyběl. Všichni odletí do Koreje ve středu večer společně s koučem Jandačem.

Je nám líto, video expirovalo.
K reprezentaci se připojili Červenka, Kubalík a Řepík

Ostatní hráče čeká přesun v úterý večer. "Ta první parta jsou de facto tři kompletní pětky. Po příletu uděláme trénink pro tři formace. Druhý den už půjdeme na led večer všichni. Jde o to, aby hráči vyjezdili cestu, hýbli se a začali jsme pomalu dělat na věcech, které potřebujeme," doplnil Kalous.

Až bude tým kompletní, měl by už trénovat ve formacích, v nichž vstoupí do turnaje. "Pokud se nic nestane, tak by to tak mělo být. Ale je tam pak ještě jeden přípravný zápas, který to může nějakým způsobem změnit," dodal Kalous.

Český tým čeká v neděli od 7:30 SEČ generálka s Finskem na stadionu celku Anyang Halla. Do turnaje vstoupí ve čtvrtek 15. února ve 13:10 SEČ v Kangnungu proti domácím Korejcům. O dva dny později se v základní skupině A utká s Kanadou (4:10 SEČ) a v neděli 18. února se Švýcarskem (8:40).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články