Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Už bych nějakou medaili chtěl, přiznal obránce Kolář před Pchjongčchangem

Loni zklamání, letos radost. Před hokejovým mistrovstvím světa v minulém roce byl obránce Jan Kolář posledním, kdo vypadl z nominace, teď ale poletí na zimní olympiádu do Pchjongčchangu. Jako satisfakci to nebere, je hlavně rád, že o něho trenéři mají zájem.

Jan Kolář
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

"Dostal jsem se loni do výběru, ale nakonec dostali šanci jiní kluci. Nemůžu říct půl slova na nikoho. Mohl jsem na předešlých turnajích zahrát lépe, aby trenéři dali šanci mně," řekl Kolář po tréninku národního týmu v Praze. "Teď je nový turnaj, nový výběr hráčů. Dostal jsem se sem a jsem rád," uvedl věcně.  

Tak to jednatřicetiletý bek chápal, i když vypadl z nominace na šampionát v Paříži. "Bral jsem to jako další zkušenost, další zápasy. Navíc jsem se podíval do Paříže. Zklamání by pro mě bylo, kdyby o mě nebyl vůbec zájem. Kdyby mě nepozvali na přátelské zápasy (před mistrovstvím) a pak třeba řekli, že už dál nemusím jezdit. Tady jsem byl až do konce a pak jsem se nevešel do finální nominace," konstatoval odchovanec Pardubic.

Kolář má za sebou tři světové šampionáty, olympiádu považuje za dosavadní vrchol své kariéry. A věří v úspěch. "Doufám, že to tak je. Vše hodnotím medailemi. Je super se zúčastnit mistrovství světa, mít odehrané nějaké zápasy v KHL nebo NHL, ale vše se hodnotí ziskem medailí. A já zatím z mezinárodní scény žádnou nemám, už bych nějakou chtěl," přiznal Kolář.  

Olympijský turnaj považuje za zajímavější než MS. "Je to jiný formát, hráči i týmy budou vyrovnanější. Jak mohou být nevyzpytatelní Kanaďani, tak můžeme být nevyzpytatelní my. Všichni mají velkou šanci na úspěch," uvedl obránce Chabarovsku a poukázal na menší počet účastníků i kratší délku turnaje.

"Stejně jako na šampionátu to ale bude o jednom zápase," řekl Kolář ke čtvrtfinále, jehož výsledek bude zřejmě rozhodovat o českém úspěchu v Pchjongčchangu. Kolář je jedním z mála českých hokejistů, kteří mají s Koreou osobní zkušenost. Už několikrát byl v Soulu. "Z Chabarovsku je to dvě a půl hodiny. Když jsme měli v sezoně volno, tak jsme tam jednou letěli na otočku a jednou na dovolenou přes Soul, tak jsme tam pár dní zůstali," vzpomínal.

Soul mu připomíná Prahu. "Centrum se dá obejít během hodiny dvou a hlavní památky jsou v centru. Okolí pro mě už pak nebylo zajímavé," řekl Kolář, který bude s národním týmem v Soulu několik dní trénovat. Češi zde absolvují aklimatizační kemp a odehrají i generálku proti Finsku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články