Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Češi a Slováci se utkají ve virtuálním hokejovém derby. Pokusí se vyprodat Arénu Guta Staršího

Český a slovenský hokejový svaz chce opět rozpoutat zdravou rivalitu. Čeští a slovenští příznivci mohou ve vzájemném souboji přispět na charitativní účely v projektu nazvaném "Reprezentační duel fanoušků Česko x Slovensko". Mohou vyprodat virtuální Arénu Guta Staršího zakoupením vstupenky a vyhraje ten tábor, kterých si jich zajistí více. Navíc se může těšit i na soutěže slavných hokejových osobností.

Utkání Česko - Slovensko
zdroj: Reuters autor: GRIGORY DUKOR

"Hokejová sezona musela být bohužel ukončena předčasně, neuskuteční se ani mistrovství světa ve Švýcarsku, na které jsme se všichni tolik těšili. Ve spolupráci s českými a slovenskými fanoušky si ho chceme alespoň tímto způsobem připomenout a zavzpomínat přitom jak na společnou, nejen hokejovou historii, tak na památné vzájemné souboje," uvedl prezident Českého hokeje Tomáš Král.

Souboj fanoušků začal dnes v poledne spuštěním prodeje virtuálních vstupenek na adrese repreduel.cz v Česku a v síti Ticketportal na Slovensku. Skončí 24. května a vyvrcholí doprovodným programem. Během něj známé hokejové osobnosti obou zemí změří síly v atraktivních fyzických, vědomostních či interaktivních výzvách i v e-hokeji. Živě jej bude přenášet od 20:20 HokejkaTV.cz.

Vstupenky budou k dispozici za 55 korun pro české fanoušky a za 1,99 eura pro slovenské. V prodeji je i limitovaný počet 50 kusů VIP balíčků v ceně 5000 korun. "V tomto balíčku vyjma virtuální vstupenky pro fanouška chystáme dárkový certifikát, reprezentační dres, roušku a šátek v barvách Českého hokeje a různé dary od partnerů reprezentace," uvedla Jana Obermajerová z BPA sport marketing, marketingového partnera českého hokeje.

Je nám líto, video expirovalo.
Souboj hokejových fanoušků Česko - Slovensko

"Výjimečnost toho balíčku bude však zejména v jeho osobním předání hráčem národního týmu do rukou fanouška. Výtěžek z VIP balíčku bude následně poměrně rozdělen mezi všechny zapojené nadace," dodala Obermajerová.

Virtuální aréna pojmenovaná po legendární trenérské dvojici Karel Gut - Ján Starší, která dovedla československou reprezentaci v letech 1976 a 1977 ke zlatým medailím na mistrovství světa, má kapacitu 10 000 míst.

Vyhrají ti příznivci, kteří ji více zaplní. Mohou kapacitu i překročit a každý fanoušek může zakoupit neomezený počet vstupenek. "Věřím, že si vstupenky pořídí co nejvíce lidí, zvlášť když tím pomohou dobré věci a sami mohou rozhodnout, komu jejich peníze poputují," doplnil Král.

Výtěžek pomůže nejen Nadačnímu fondu Ivana Hlinky, ale i osamělým seniorům (nadace Krása pomoci), dětským pacientům s poruchou krvetvorby (Kapka naděje) nebo zdravotním sestrám (Česká asociace sester). Na Slovensku poputuje výtěžek na podporu mladých hokejistů ze sociálně slabších rodin.

Vyvrcholení akce je naplánováno na den, kdy mělo v Curychu skončit mistrovství světa, které bylo kvůli pandemii koronaviru zrušeno. Letos je tomu také 20 let od finálového souboje bývalých federálních partnerů na světovém šampionátu v Petrohradu, kde Češi porazili Slováky 5:3.

"Jelikož pandemie koronaviru nás připravila o pravé hokejové emoce v nejočekávanější fázi sezony, rozhodli jsme se je oživit jinou cestou. Spojili jsme se s českou stranou, se kterou bychom se byli bývali setkali ve skupinové fázi mistrovství světa, a společně připravili zajímavý formát vzájemného virtuálního duelu fanoušků," prohlásil prezident Slovenského svazu ledního hokeje Miroslav Šatan.

"Věřím, že zaujmeme hokejovou komunitu v obou zemích a ve fanoušcích probudíme zdravou rivalitu, která by dozajista provázela náš vzájemný zápas na mistrovství světa v Lausanne," dodal Šatan.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články