Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Už ne jen konzultant. Růžička nejspíš povede Chomutov

Praha - Vladimír Růžička bude v příští sezoně společně s reprezentací velmi pravděpodobně trénovat i Chomutov. V minulých týdnech sice jednal o angažmá s Avangardem Omsk, ruský klub se ale nakonec rozhodl posunout do pozice hlavního trenéra dosavadního asistenta Jevgenije Kornouchova. Růžička následně uvedl, že v příští sezoně do KHL určitě nepůjde. Téměř jistě tak zamíří k Pirátům, kde dosud působil jako bezplatný konzultant.

Ilustrační foto

"Letos jsem o tom hodně uvažoval a byl jsem rozhodnutý, že kdyby to klaplo, tak bych tam šel. Ale dali k týmu jiného trenéra a život běží dále," uvedl Růžička. "O žádné jiné nabídce (z KHL) neuvažuji," dodal.

Trenér dvojnásobných mistrů světa před nedávnem uzavřel novou smlouvu s hokejovým svazem, na základě které povede reprezentaci i v příští sezoně. Její součástí je možnost, že bude zároveň trénovat i klub, s čímž Růžička i nadále počítá. Prakticky jistě tak zamíří do Chomutova.

"Ještě je předčasné říct, že to tak stoprocentně bude, ale myslím si, že to dopadne. Ještě se musím domluvit s majitelem klubu. Teď je ale pro mě na prvním místě mistrovství světa," dodal Růžička, podle něhož na angažmá u Pirátů nebude mít vliv, zda úspěšně zvládnou baráž o extraligu a postoupí do nejvyšší soutěže.

"Zatím jsem spokojený, v baráži si vedou dobře. Ještě je ale hodně zápasů," podotkl. Piráti jsou po sedmi z 12 kol v čele tabulky, na třetí Olomouc ale mají náskok jen tři body. "Zda postoupí, nebo ne, ale na mé rozhodnutí nemá vliv. Něco jsem slíbil a to dodržím," dodal Růžička.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články