Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Výtečná generálka. Češi v odvetě Maďarsko rozstříleli

Poslední zápas před nadcházejícím mistrovstvím Evropy dopadl pro českou reprezentaci na výbornou. V maďarském Rábu porazila domácí tým, jenž též směřuje na turnaj, výrazným rozdílem 31:22. Včerejší zápas skončil její těsnou prohrou 24:27. Rovnocenní trenéři Jan Filip a Daniel Kubeš oznámí v úterý jména 17 hráčů, kteří pojedou na skupinové souboje ve Vídni. 

Utkání Maďarsko – Česko
zdroj: Český svaz házené/MKSZ autor: Kovásc Anikó

Generálka na šampionát se na přání maďarského týmu hrála za zavřenými dveřmi. Zatímco v sobotu musel český tým proti účastníkovi Eura od začátku dotahovat a v průběhu utkání ztrácel až sedm branek, odvetu zvládl mnohem lépe. V poločase hosté vedli 17:13 a po změně stran náskok ještě navýšili. Utkání se hrálo na žádost Maďarů za zavřenými dveřmi, domácí strana tak nezveřejnila statistiky.

"Do zápasu jsme šli s tím, že chceme napravit prohru ze včerejška. Trenéři po nás chtěli zlepšení hlavně v útočné fázi, kde jsme včera dělali spoustu chyb, a to se nám podařilo," uvedl v tiskové zprávě český pivot Jan Mojžíš.

"Myslím, že dneska jsme přistoupili k zápasu koncentrovaněji a energičtěji než včera a než Maďaři. Po celý zápas jsme zabetonovali obranu, o čemž svědčí pouhých 22 obdržených branek. I útok byl mnohem lepší než včera. Dařilo se nám vždy najít odpověď na maďarskou obranu. Už se všichni těšíme na Euro a obrovskou podporu fanoušků," dodal brankář Tomáš Mrkva.

Český celek se nyní bude připravovat na Euro v Brně, kde trenéři Jan Filip a Daniel Kubeš v úterý oznámí konečnou nominaci 17 hráčů na šampionát. Na mistrovství reprezentanti odcestují ve čtvrtek a v pátek odehrají první zápas proti domácímu Rakousku.

Dalšími dvěma soupeři v základní skupině ve Vídni jsou Severní Makedonie a Ukrajina. Do další fáze turnaje postoupí první dva týmy. Český celek bude na šampionátu obhajovat nečekané šesté místo z předchozího Eura.

Přípravné utkání házenkářů v Györu:

Maďarsko - ČR 22:31 (13:17)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články