Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Zdařilá odplata na domácí půdě. Házenkáři porazili Slovensko

Česká reprezentace zakončila kratičký kemp před lednovým mistrovstvím Evropy odvetou v Zubří proti Slovensku. S domácí podporou se svěřencům Jana Filipa dařilo lépe než v sobotu a vyhráli 23:20. Češi si během celého utkání udržovali náskok a zásluhou i sedmi branek Ondřeje Zdráhaly oplatili sokovi sobotní porážku z Povážské Bystrice.

Střední spojka reprezentace Ondřej Zdráhala v zápase proti Maďarsku
zdroj: Instagram - Český svaz házené

České mužstvo stejně jako v sobotu vedl pouze Jan Filip, druhý kouč Daniel Kubeš na lavičce z rodinných důvodů chyběl. Národní tým zatím neměl k dispozici většinu krajánků, kteří se do přípravy zapojí až na začátku ledna. Reprezentanty před vstupem do Eura ještě čekají dva přípravné zápasy v Maďarsku. Po vyrovnaném úvodu Češi před zaplněnou halou v Zubří začali dominovat a v poločase šli do šaten s vedením 12:8.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští házenkáři před domácím publikem oplatili Slovákům porážku

Tří až čtyřbrankový náskok pak drželi i po změně stran a závěr si pohlídali. Stejně jako v sobotu byl nejlepším českým střelcem se sedmi góly Ondřej Zdráhala, který na minulém evropském šampionátu ovládl tabulku kanonýrů. Konečnou nominaci na Euro trenéři oznámí po utkáních v Maďarsku.

"Myslím, že dnes jsme hráli lépe. Hlavně první poločas. Bohužel jsme neproměňovali šance, které jsme si vypracovali. Nedali jsme asi sedm stoprocentních šancí v první půli. Náskok by jinak byl vyšší. Vepředu to trochu hapruje, ale oproti včerejšku to byl posun dopředu, vyvinuli jsme větší tlak, dokázali jsme v tlaku hrát a vytvářeli jsme si šance. Ale také odevzdáme dva tři míče za sebou a soupeře tím nastartujeme. Máme se v čem zlepšit a v útoku máme na čem pracovat. Sejdeme se znovu 1. ledna a připojí se k nám hráči z Německa a budeme pracovat dál," nastínil další plán přípravy trenér Jan Filip.

Potěšilo ho, jak si při reprezentační premiéře v A-týmu vedl brankář Šimon Mizera. Gólman domácího Zubří debutoval v den svých 19. narozenin. "Jsem moc rád, že se zápas Šimonovi vydařil. Byl to jeho první zápas, navíc doma a ještě má narozeniny. Odchytal celý zápas, je to talentovaný hráč. Potřebujeme, aby zkušenosti získávali mladí kluci co nejdřív a jsem moc rád, že to zvládl," uvedl.

Házenkáři budou na šampionátu, který se bude hrát v Rakousku, Švédsku a Norsku, obhajovat nečekané šesté místo z minulého mistrovství. Představí se v základní skupině ve Vídni a od 10. do 14. ledna se utkají s domácím výběrem, Severní Makedonií a Ukrajinou.

Přípravné utkání házenkářů v Zubří:

ČR - Slovensko 23:20 (12:8)
Sestava a branky ČR: Galia, Mizera - Hrstka 1, Jurka 1, Kašpárek 4, Číp 2, Šlachta 2, Zdráhala 7/1, Klíma 1/1, Patzel 1/1, Solák, Mubenzem, Zbránek 3, Zeman 1, Fulnek, Mojžíš. Nejvíce branek Slovenska: Briatka, Péchy po 4.
Rozhodčí: Fukala, Mohyla (oba ČR), Vyloučení: 4:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články