Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Češi v reparátu dokázali Švýcarům zatopit, nakonec ale prohráli o bod

Čeští házenkáři v lehce improvizované sestavě zvládli výrazně lépe odvetu ve švýcarském Aarau proti domácímu výběru. Favorita dokázali v prvním poločase porazit 15:11, během utkání vedli až o pět gólů. Poté soupeř ale kartu otočil a zvítězil 30:29. Češi podobně jako v pátek vypadli z utkání v závěrečné dvacetiminutovce. Juniorský tým dopadl podobně, prohrál proti Švýcarsku 26:28.

Češi nastoupili k prvnímu zápasu proti Švýcarům v bílém. Do zakončení se dere Andy Schmid
zdroj: ČTK/Imago sportfotodienst autor: Imago sportfotodienst

Český celek, který v první přípravě na lednové mistrovství Evropy postrádal ve Švýcarsku řadu opor včetně nejlepšího střelce minulého Eura Zdráhaly či pilíře zadních řad Horáka, začal v odvetě mnohem lépe než v pátek.

Národní tým si od úvodu držel náskok a celý první poločas dominoval. Češi dobře dohrávali útočné akce do křídel a po Čípově trefě vedli po 20 minutách 11:7. Mezi tyčemi se blýskl několika zákroky gólman Galia a v poločase měli hosté čtyřbrankový náskok 15:11. Ještě ve 42. minutě po Štěrbově brance vedl národní tým o nadějných pět gólů, ale na vítězství nad dalším účastníkem evropského šampionátu nedosáhl.

Hosté se totiž postupně začali trápit v útoku, výrazně polevili v obraně a Schmid v 50. minutě srovnal na 24:24. I díky dvěma trefám gólmana Mrkvy přes celé hřiště do opuštěné branky Češi ještě dokázali srovnat na 29:29, ale poslední minutu nezvládli.

"Dnes jsme předvedli lepší výkon než včera. V prvním poločase jsme na hřišti dominovali a zaslouženě jsme vedli o čtyři branky. A to až do půlky druhého poločasu. Potom Švýcaři začali náskok stahovat a dostali nás ke konci pod tlak. Zápas otočili a na konci jsme dotahovali my. Přesto jsme měli šanci ještě remizovat," uvedl v tiskové zprávě Filip.

"Pro nás je pozitivní, že jsme splnili to, co jsme si řekli. Že potřebujeme hrát 60 minut tak jako včera 40. Výsledek nás mrzí, myslím, že jsme si dnes minimálně remízu za náš výkon zasloužili. Ke konci nám možná chyběla trochu větší zkušenost. Rozhodně to byl ale posun dopředu. Schmid, který rozhodoval většinu situací, je jeden z nejlepších hráčů na světě a naši obranu prověřil," dodal.

Při signalizované pasivitě Schmid s velkým štěstím procpal míč do sítě a vyrovnání pak v posledních sekundách zabránil zákrok švýcarského gólmana. Reprezentanti ve Švýcarsku odehráli první zápasy v této sezoně. V další přípravě na Euro čeká národní tým na konci prosince dvojutkání se Slovenskem a následně začátkem ledna se představí ve dvou duelech v Maďarsku.

Přípravné utkání házenkářů v Aarau:

Švýcarsko - ČR 30:29 (11:15)
Sestava a branky ČR: Galia, Mrkva 2 - Babák 4, Bečvář 3, Číp 5, Dokoupil, Fulnek, Hrstka 2, Kašpárek 7, Klíma, Piroch, Poloz, Šlachta 1, Štěrba 2, Užek, Zbránek 3. Nejvíce branek Švýcarska: Schmid 8, Lier 6, Maros 5. Rozhodčí: Brunner, Salah (oba Švýc.). Sedmimetrové hody: 4/4 - 1/1. Vyloučení: 1:1. Diváci: 1360.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články